H.C. Beynon, Sjoerd de Jong - Verboden voor honden en inlanders

Schrijver:
Titel: Verboden voor honden en inlanders
ISBN: 9789053301425
Uitgever: Schilt Publishing
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 11,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Er zijn boekenkasten vol geschreven over de Nederlandse koloniale tijd in Oost-lndië. Bescheiden is echter het aantal Indonesiërs dat zich hierover in geschrift heeft uitgelaten. Op de vraag wat Indonesiërs zelf vonden en vinden van de jaman Belanda, de Hollandse tijd, probeert dit boek een antwoord te geven door hen aan het woord te laten.
Die tijd had voor mondige Indonesiërs die naar onafhankelijkheid streefden, niet uitsluitend de voor de hand liggende kenmerken van een koloniaal onderdrukkingssysteem.
Vooral het onderwijs dat zij genoten van niet zelden toegewijde en vakbekwame leerkrachten roept bij veel geïnterviewden warme herinneringen op, terwijl de chauvinistische kanten ervan ook vandaag nog de lachlust opwekken.
'We hebben niets tegen de Nederlanders persoonlijk, maar wél tegen hun systeem dat wij verfoeiden,’ zo verwoordde Soekarno, de eerste Indonesische president, het onderscheid tussen de persoonlijke verhoudingen en het systeem waarin koloniale onderdrukking en discriminatie tot uiting kwam. Zelfs voor de meest gematigden onder de Indonesiërs werd een grens overschreden, toen met een onverbeterlijke dikhuidigheid een slegs vir blankes-mentaliteit werd geëtaleerd, die door het gouvernement werd getolereerd. Zo kon men hier en daar in zwembaden, verenigingsgebouwen en dergelijke bordjes aantreffen met de mededeling: VERBODEN VOOR HONDEN EN INLANDERS. In die volgorde. En nog niet eens zo lang geleden...
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

H.C. Beynon, Sjoerd de Jong - Verboden voor honden en inlanders