Eco, Umberto - Het nulnummer

Schrijver:
Titel: Het nulnummer
ISBN: 9789044628357
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus
Bijzonderheden: 2015, 222pp, Gebonden in goede staat
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,15 (binnen Nederland)
Meer info:
Wie aan Umberto Eco denkt, denkt aan de beste en spannendste historische romans die er de afgelopen dertig jaar zijn geschreven. Met Het nulnummer waagt Eco zich voor het eerst aan een roman die zich afspeelt in de recente geschiedenis.

Plaats van handeling is Milaan, 1992, twee jaar voor de eerste verkiezingsoverwinning van Silvio Berlusconi. Een groep journalisten is bezig voor een nieuwe krant een aantal nulnummers te schrijven waarin gebeurtenissen uit het nabije, roerige verleden van Italië worden gepresenteerd als ‘nieuws’ en van commentaar worden voorzien. In hun zoektocht naar onderwerpen komen ze met de meest onwaarschijnlijke – maar altijd mogelijke – verhalen op de proppen. Een van die verhalen betreft de Italiaanse dictator Benito Mussolini. Is hij aan het einde van de oorlog wel echt vermoord? Of is dat een leugen, en was hij wellicht de dieper liggende oorzaak van alle ellende in het naoorlogse Italië, zoals de moorden op politicus Aldo Moro en onderzoeksrechter Giovanni Falcone, de mysteries rond de vrijmetselaarsloge P2, de smeergeldschandalen, en wat dies meer zij? In alle rust bereidt de redactie de eerste nulnummers voor – totdat er een dode valt.
Umberto Eco schetst een indringend, bij vlagen buitengewoon geestig, maar vooral ontluisterend beeld van Italië en de Italiaanse journalistiek.
Het nulnummer is een spannende roman over een bittere en groteske episode, gebaseerd op ware gebeurtenissen, tegen de achtergrond van de opkomst van een van de meest megalomane politici van ons tijdsgewricht.

Umberto Eco (1932-2016) was een van de grootste en succesvolste schrijvers van Europa. Vijfendertig jaar geleden werd hij beroemd met zijn historische roman De naam van de roos, waarna romans volgden als De slinger van Foucault, Het eiland van de vorige dag, Baudolino en De mysterieuze vlam van koningin Loana. Met zijn wereldwijd lovend ontvangen roman De begraafplaats van Praag betoverde hij opnieuw miljoenen lezers. Het nulnummer is zijn eerste roman die de recente geschiedenis tot onderwerp heeft.

‘Een alarmerende en sombere kijk op ons vermogen om weg te kijken.’ Roberto Saviano, l’Espresso

‘Het nulnummer is niet alleen een vermakelijk boek, maar zal op krantenredacties inslaan als een bom, omdat er waarheden in staan die lastig verteerbaar zijn.’ Corriere Della Sera

‘Een snelle en vermakelijke roman.’ La Stampa

‘Eco wendt elk middel aan om de goedgelovigheid van zijn lezers op de proef te stellen.’ Il Sole 24 Ore

‘Het nulnummer is een heleboel tegelijk: thriller, historische roman, groteske liefdesgeschiedenis en kleine ontdekkingsreis door onbekend Milaan, waar de plot zich afspeelt.’ de Volkskrant
Verder lezen

Willem uit Rotterdam

particulier

Logo Willem

Wij sturen altijd een mail met eventueel betaallink. Deze kan in de spam terecht komen wat kan gebeuren. Wij sturen de mail met het volgende alias: willempronk1948@gmail.com
Portokosten voor brievenbuspakjes in Nederland € 3,85. Portokosten pakketten in Nederland € 4,15 bij verzending naar DHL afhaalpunt. Afleveren aan huis dan € 6,25. Wanneer afleveren aan huis gewenst is dan na bestellen wachten op betaallink, en bij bestellen aangeven thuisbezorgen.
Naar België versturen we via Mondial Relay, dat betekent verzending naar afhaalpunt. De verzendkosten bedragen dan € 6,60. Er kan ook gekozen worden voor DPD waarvoor de verzendkosten € 8,15 zijn, dan bezorging aan huis. Graag bij bestellen aangeven wat de voorkeur heeft.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Eco, Umberto - Het nulnummer

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Willem

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Willem
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Willem een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willem vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Willem kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.