Th. van den Belt, J.P. Moret - Management en levensbeschouwing

Schrijver:
Titel: Management en levensbeschouwing in Nederland
ISBN: 9789081484718
Uitgever: Th. van den Belt
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In een grootschalig kwantitatief onderzoek hebben Tom van den Belt en Joop Moret gezocht naar een antwoord op de vraag of de levensbeschouwìng van een manager van invloed is op diens managementopvattingen.
Bìjna vijfhonderd managers met een protestantse, katholieke of nietchristelijke levensbeschouwing hebben meegewerkt aan de uitgebreide enquête over leìderschapsstijl en HRM-beleid.

De verrassende uitkomsten tonen verschillen tussen protestantse en nietchristelijke managers en overeenkomsten in opvattingen tussen orthodox-protestantse en modern-protestantse managers.

De onderzoekers hebben daarnaast, op basis van de verkregen resultaten diepte-interviews gehouden onder tientallen protestantse managers. Dit kwalitatief onderzoek biedt een mogelijke verklaring voor de overeenkomsten in en nieuwe inzichten over protestantse opvattingen over management. Bovendien wordt uitgebreid ingegaan op de opvattingen van de geïnterviewden over het bestaan van de twee ‘stromingen’ orthodoxen modern-protestant en over de eigen ‘stroming’ in verhouding tot de andere.

De vraagstelling is zowel in een wetenschappelijke als in een breed maatschappelijke context geplaatst, waarbij de Nederlandse maatschappelijke en kerkelijke ontwikkelingen met bijzondere aandacht voor het calvìnisme centraal wordt gesteld. In een uitgebreide analyse trekken de onderzoekers hun conclusies in dit typisch Nederlandse onderzoek.

Een onderzoek met resultaten welke ongetwijfeld zullen leiden tot nieuwe vragen en nieuwe uitdagingen voor wetenschappelijke onderzoekers en christelijke werkgevers.

ISBN 978-90-814847-1-8
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Th. van den Belt, J.P. Moret - Management en levensbeschouwing in Nederland