Hugo Claus, Hugo Claus - De metsiers

Schrijver:
Titel: De metsiers
ISBN: 9789078432319
Uitgever: Paperview
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Hugo Claus De Metsiers
Hugo Claus (1929, Brugge) bracht vrijwel zijn hele kindertijd door in een pesionaat van de zusters van Liefde. Als adolescent keerde hij even terug bij zijn ouders, die hij na enkele jaren verliet om in Parijs kennis te maken met het surrealisme en het existentialisme. Voortaan zou hij zijn leven wijden aan po e, schilderkunst en literatuur.
De Metsiers (1950) is zijn eerste success. De roman boort zich in de beklemmende sfeer rond de Metsiers-clan, veracht en verstoten door de rest van het dorp. Het opgedrongen verblijf van een Amerikaans soldaat, die de begeerlijke dochter Ana voor zich tracht te winnen, veroorzaakt een spiraal van wantrouwen en intriges. Een dramatische confrontatie met de eigen wetten van de familie lijkt onvermijdelijk.
Voor De Metsiers kreeg Hugo Claus de Leo J. krijnprijs. Het zou de eerste zijn van meer dan 40 bekroningen, waaronder in 1999 de driejaarlijkse Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap voor zijn hele oeuvre.
Kopstukken
Kopstukken presenteert u vijftien markante auteurs die een bijzondere stempel hebben gedrukt op de Nederlandse literatuur. Schrijvers die eigenzinnige keuzes maakten en daardoor tot historische hoogte stegen.karakteristieke meesterwerken van deze literaire blikvangers zijn voor u gebundeld in deze unieke en exclusieve serie.
De collectie is samengesteld door de literaire redacties van BN/DeStem, Brabants Dagblad, Provinciale zeeuwse Courant.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hugo Claus, Hugo Claus - De metsiers