De Plaatse - Autisme en seksualiteit

Schrijver:
Titel: Autisme en seksualiteit
ISBN: 9789044117370
Uitgever: Maklu, Uitgever
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 9,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Autisme en seksualiteit 1e druk is een boek van De Plaatse uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044117370

Lange tijd werden autisme en seksualiteit als losstaande, onverenigbare begrippen gezien. Cli nten werden als aseksuele wezens beschouwd en werd er al aandacht besteed aan seksualiteit, dan uitsluitend om ongewenste uitingen van cli nten te beheersen. Onder invloed van de ontwikkelingen in de zorg, waarin rehabilitatie het leidmotief is, ligt de nadruk steeds meer op het verbeteren van levenskwaliteit. Seksuele en intieme wensen en behoeften worden steeds meer gezien als gerechtvaardigde behoeften. Om in te spelen op de vragen die door dit nieuwe perspectief ontstaan, ontkomt de zorg er niet aan om na te denken over de consequenties van dit perspectief voor het zorgaanbod.
Beleidsstukken waarin het recht van cli nten op de seksuele behoeften als vanzelfsprekend worden aangemerkt, zijn er voldoende. Maar de praktijk is weerbarstig en de werkers in de zorg worden voor onverwachte vragen en dilemma's gesteld.

Overal in Nederland en Belgi ontstaan initiatieven die een antwoord willen geven op gestelde vragen. Het is zeer gewenst dat de ervaringen die hulpverleners opdoen, gebundeld en gedeeld worden. In dit licht dient ook de rechtvaardiging van deze symposiumbundel gezien te worden. Het is een bundeling van inzichten, visies, handvatten voor vaardigheden en concrete initiatieven van werkers die het domein van seksualiteit en autisme al langer verkend hebben. De bundeling heeft niet de pretentie het antwoord op alle vragen te geven. Het wil een aanzet zijn om het lot van mensen die lijden aan een autistische stoornis met de bestaande kennis en vaardigheden te verbeteren.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

De Plaatse - Autisme en seksualiteit