Carpentier, Alejo - Het koninkrijk van deze wereld (Roman over

Schrijver:
Titel: Het koninkrijk van deze wereld (Roman over Haiti)
ISBN: 9789062654499
Uitgever: In De Knipscheer
Bijzonderheden: 1997, 1e druk, 160 pp hardcover gebonden met stofomslag (lichte kreuk achterzijde s.o., verder in ongelezen staat!) Staat van het boek: 9.0
Prijs: € 9,50
Verzendkosten: € 3,70 (binnen Nederland)
Meer info:
Alejo Carpentier - Het koninkrijk van deze wereld
(Roman over Haiti)
(In De Knipscheer)
ISBN 9062654495
uitgave uit 1997
160 pp hardcover gebonden met stofomslag
(lichte kreuk achterzijde s.o., verder in ongelezen staat!)
Staat van het boek: 9.0

Alejo Carpentier werd in 1904 op Curba geboren als zoon van een Franse architect en een Russische moeder. Hij zat enige tijd in de gevangenis wegens zijn verzet tegen de Cubaanse dictator Machado. Vanaf 1966 woonde hij in Parijs, waar hij tot zijn dood in 1980 een belangrijke diplomatieke betrekking had. Carpentier wordt algemeen beschouwd als Cuba's grootste romanschrijver. In 1977 kreeg hij de Premio Cervantes, de grote Spaanse prijs voor de letteren.

Op de toenmalige Franse kolonie Saint Dominique vindt in 1791 een succesvolle slavenopstand plaats. Gestimuleerd door de Franse revolutie komen de negerslaven steeds meer op voor hun rechten en na lange politieke onrust roepen zij op 1 januari 1804 de onafhankelijkheid uit, waarmee Haïti als eerste “zwarte” land op het Amerikaanse halfrond een feit is.

"Het koninkrijk van deze wereld" (1949) is het fascinerende verhaal van de gebeurtenissen op Haïti in het begin van de negentiende eeuw. De slavenopstand leidt tenslotte tot het eerste zwarte koninkrijk met een zwarte koning. Maar de tirannie blijkt slechts van kleur te zijn veranderd... In deze korte historische roman, waarin naast veel ellende en strijd ook erotiek, voodoo, pracht en praal een rol spelen, geeft Carpentier blijk van zijn visie op het kwaad van de macht en van zijn schitterende, soms poëtische verteltechniek, die hij 'lo ral maravilloso' noemde en waarmee hij grondlegger werd van het magisch realisme.

"Het koninkrijk van deze wereld" kwam voor het eerst in 1997 uit in Nederlandse vertaling bij In de Knipscheer. Deze heruitgave in de reeks Reprise Literair is uitgebreid met Carpentiers beroemde proloog "Het wonderbaarlijke werkelijke" die, hoewel tot dusver alleen gepubliceerd in de eerste Spaanstalige editie, wordt beschouwd als een baanbrekend document.

Prijs €9,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Carpentier, Alejo - Het koninkrijk van deze wereld (Roman over Haiti) Carpentier, Alejo - Het koninkrijk van deze wereld (Roman over Haiti) Carpentier, Alejo - Het koninkrijk van deze wereld (Roman over Haiti) Carpentier, Alejo - Het koninkrijk van deze wereld (Roman over Haiti) Carpentier, Alejo - Het koninkrijk van deze wereld (Roman over Haiti)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.