Jeroen Brouwers - Het hout

Schrijver:
Titel: Het hout
ISBN: 9789025446062
Uitgever: Atlas Contact
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 13,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Het hout' is een roman geschreven door de Nederlandse auteur Jeroen Brouwers. Het verhaal speelt zich af in een katholiek jongensinternaat in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Het boek volgt het leven van de jonge broeder Bonaventura, die als leraar en geestelijke werkzaam is in het internaat. Het internaat wordt geleid door de strenge en sadistische broeder Edmundus, die een regime van fysieke en mentale mishandeling handhaaft. De jongens worden onderworpen aan vernederingen, geweld en seksueel misbruik.

Broeder Bonaventura is getuige van deze gruweldaden, maar voelt zich machteloos om er iets aan te doen. Hij worstelt met zijn eigen geloof en zijn seksuele verlangens, wat leidt tot een innerlijke strijd en een gevoel van schuld. Hij probeert zijn eigen demonen te onderdrukken en zijn geloof te behouden, maar wordt geconfronteerd met de duistere kant van het katholicisme.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van broeder Bonaventura, die terugblikt op zijn tijd in het internaat. Hij beschrijft de gebeurtenissen met een scherpe en soms cynische pen, waarbij hij de hypocrisie en corruptie van de katholieke kerk aan de kaak stelt.

Brouwers weet met zijn meesterlijke schrijfstijl de beklemmende sfeer van het internaat tot leven te brengen. Hij schuwt geen enkel taboe en beschrijft de gruwelijkheden op een rauwe en indringende manier. Het boek is dan ook geen gemakkelijke kost, maar een confronterende en aangrijpende roman.

'Het hout' is een aanklacht tegen het misbruik binnen de katholieke kerk en de gevolgen daarvan voor de slachtoffers. Het laat zien hoe macht en geloof kunnen leiden tot misbruik en onderdrukking. Het boek roept vragen op over schuld, verantwoordelijkheid en de grenzen van geloof.

Met 'Het hout' heeft Jeroen Brouwers een meesterwerk geschreven dat zowel literair als maatschappelijk relevant is. Het boek is bekroond met de ECI Literatuurprijs en heeft veel lof ontvangen van critici en lezers. Het is een indrukwekkende roman die nog lang nadat je het boek hebt dichtgeslagen, in je gedachten blijft hangen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jeroen Brouwers - Het hout