Honderd Bijzondere Momenten uit Sydney 2000

Schrijver:
Titel: Honderd Bijzondere Momenten uit Sydney 2000
ISBN: 8710966051139
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 26,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Kunst van het Winnen. Onder deze Itel organiseerde NOC*NSF op ss september 1999, precies een jaar voot de Olympische Spelen te Sydney, een symposium, In de zaal zaten 200 sporters; fk fungeerde als dagvooreitter. Goudenmedalllewinnaars Dailey Thompson, Ard Schenk, Elien van Langen, Nico Rienks en Joop Alberda probeerden het verschil ult te leggen tussen goud en zilver. Het ging en gaat om detalls en dle zitten vooral tussen de oren. Na afloop testten nog zoveel vrager dat het Idee ontstond om deze sessie uit te breiden; maar kleiner van opzet zodat de interactie beter op gang kon komen. En zo kwamen er In de aan: loop naar de Olympische Spelen 2000 nog drie workshops onder de pakkende titel ‘The Mindrace': De Start, De Race en De Finish. Bij elk van deze workshops ging een internatlonaal vermaarde sportpsycholoog interactief met de sporters aan de slag. Om te laten zien dat de problematiek waar men In de mind tegenaan loopt niet uniek ís voor sporters was er ook steeds een inleiding vanuit een totaal andere wereld. Zaken als faalangst, overconcentratie en geheime bronnen maakt iedere sterveling mee. De sporters leerden hoe een seksuoloog faalangst bestrijdt, hoe een zakenman met concurrentie omgaat en hoe een generaal in het heetst van de strijd zijn manschappen weet te motiveren.

De lessen van deze vier bijeenkomsten zijn in dit boek verwerkt. De opzet van ‘Olympische Spelen 2000’ is geïnspireerd op die ‘Mindrace’,

in hoofdstuk 1, De Start, treft u prestaties aan waarbij het startschot, en alles daaromheen, een belangrijke factor speelde in de uitslag.

In hoofdstuk 2, De Race, leven we onder andere mee met de ‘perfecte race’, soms helder geanalyseerd en soms als in een trance ondergaan.

in hoofdstuk 3, De Finish, vertellen sporters over die weerzinwekkende dan wel bevrijdende laatste meters.

In hoofdstuk 4, De Kunst van het Winnen, laten we alleen winnaars van de gouden medaille aan het woord.

Hoofdstuk 5, Uitslagen, geeft alle medaillewinnaars en de klassering van alle Nederlandse atleten.

‘Sydney’ is in honderd persoonlijke verhalen neergezet, met het accent op de Nederlandse afvaardiging. Vandaar de ondertitel: Het Nederlands Olympisch vuur.

Onze redactie heeft alle hulp gekregen van NOC*NSF, zowel in de voorbereiding als gedurende de Spelen zelf. Dankzij het Team de Mission konden wij dicht bij de zwaar afgeschermde sporters komen en zo exclusieve persoonlijke informatie vergaren. Natuurlijk maakten we ook gebruik van alle wetenswaardigheden uit honderden uren televisie en radio, kilometers kranten en sportbladen en zochten wij in de regen van feiten en halve feiten op internet. Het resultaat is een boek met een eigen visie op het gevecht om de gouden olympische medaille. Een onmisbaar document in woord en beeld voor iedere sportliefhebber.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Honderd Bijzondere Momenten uit Sydney 2000