Kerremans, Bart. - De Verenigde Staten van Amerika doorgelicht.

Schrijver:
Titel: De Verenigde Staten van Amerika doorgelicht. Een analyse van het Amerikaanse politieke systeem
ISBN: 9789050958820
Uitgever: Antwerpen-Oxford Intersentia 2009
Bijzonderheden: Gebonden, hardcover met stofomslag, 501pp., 17x25cm., in zeer goede staat (stofwikkel met lichte gebruikssporen).
Prijs: € 23,50
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
I am the most powerful man in the world, but great power does not mean much except great limitations. Deze uitspraak van Calvin Coolidge - Amerikaans president van 1923 tot 1929 - geeft de kern van dit boek weer. Daarin staat de vaststelling centraal dat het Amerikaanse federale politieke systeem niet als een zuiver presidentieel systeem kan worden omschreven, omdat dit een overschatting van de rol van de Amerikaanse president met zich mee zou brengen. Neen, het Amerikaanse politieke systeem is een systeem waarin samenwerking en concurrentie tussen president en Congres centraal staan. Maar deze samenwerking en concurrentie zijn niet statisch. Ze zijn aan veranderingen onderhevig. En in die veranderingen zal de ene keer de ene, de andere keer de andere het laken naar zich toe kunnen trekken. In die concurrentie en samenwerking tussen president en Congres zijn zij natuurlijk niet de enigen die van tel zijn. Naast de rol van kiezers kan ook die van belangengroepen en lobbyisten niet worden genegeerd. Bovendien speelt dit alles zich af tegen een achtergrond waarin ook federale rechtbanken ? en dan zeker het Supreme Court ? een belangrijke rol spelen. Met de aandacht voor deze verschillende spelers en vooral voor de samenwerking en concurrentie tussen president en Congres wil dit boek een duidelijk beeld schetsen van de beperkingen en mogelijkheden waaraan de Amerikaanse besluitvormers, en dan vooral de Amerikaanse president, onderhevig zijn en van de elementen die op deze beperkingen en mogelijkheden wegen. Ook al is de Amerikaanse president dus een bijzonder belangrijke speler in Washington DC, hij is zeker niet de enige, of toch meestal niet. Bart Kerremans is als hoogleraar verbonden aan het Instituut voor Internationaal en Europees Beleid van de K.U. Leuven. Hij doceert er Amerikaanse politiek, internationale betrekkingen, en internationale politieke economie. Hij publiceert regelmatig over het buitenlandse handelsbeleid van de VS en van de Europese Unie, vooral dan wat de besluitvorming over dit beleidsdomein betreft.
Verder lezen

SomeThingz Books etc

zakelijk

SomeThingz Books etc uit Scherpenheuvel-Zichem, België

Logo SomeThingz Books etc

Beste boekenliefhebber, na iedere bestelling ontvangt u ALTIJD EEN BEVESTIGING PER EMAIL van mij. Indien u geen email heeft ontvangen van info@somethingz.be, controleer dan zeker uw SPAMBOX. De verzending gebeurt steeds via geregistreerde post met track and trace. De VERZENDKOST bedraagt steeds €5.99, ongeacht het gewicht van het pakket, en dit zowel voor verzending naar Nederland als voor verzending binnen België. Uw bestelling wordt zorgvuldig en stevig verpakt om beschadiging tijdens transport te voorkomen. Bedankt alvast voor uw aankoop én uw vertrouwen. Met vriendelijke groeten, Tom Cops (www.somethingz.be / info@somethingz.be)
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kerremans, Bart. - De Verenigde Staten van Amerika doorgelicht. Een analyse van het Amerikaanse politieke systeem Kerremans, Bart. - De Verenigde Staten van Amerika doorgelicht. Een analyse van het Amerikaanse politieke systeem Kerremans, Bart. - De Verenigde Staten van Amerika doorgelicht. Een analyse van het Amerikaanse politieke systeem Kerremans, Bart. - De Verenigde Staten van Amerika doorgelicht. Een analyse van het Amerikaanse politieke systeem

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij SomeThingz Books etc

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met SomeThingz Books etc
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en SomeThingz Books etc een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van SomeThingz Books etc vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • SomeThingz Books etc kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.