F.C. Verhulst, G.C. Dieleman - Veertig jaar kinder- en jeugdpsy

Schrijver:
Titel: Veertig jaar kinder- en jeugdpsychiatrie
ISBN: 9789023253051
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 19,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Fop Verhe , hoogleraar in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie aan het Erasmus MC, kan zondermeer worden beschouwd als één van de boegbeelden van het vakgebied in Nederland. Veertig jaar Kinder- en Jeugdpsychiatrie: terugblikken en vooruitzien is de titel van deze uitgave die verschnt ter gelegenheid van zn emeritaat. Zn opleiding meegeteld heeft Fop Verhe veertig jaar lang het vakgebied mede bepaald en vormgegeven met een toewding die hem eigen is. De titel van dit boek had dus even goed kunnen zn: 'Fop Verhe : een arbeidsleven in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie'.
Fop Verhe is ervan overtuigd dat het heden onlosmakelk verbonden is met het verleden. Zn teksten beginnen dan ook steevast met een historische terugblik. Daaruit spreekt oog voor de wze raad die in de geschiedenis zit vervat, maar ook respect voor de voorgangers die de fundamenten hebben gelegd voor het vakgebied. Niet zo vreemd dus dat dit boek in die voetsporen treedt. Fop Verhe is een visionair gebleken als het gaat om de richting waarin het vakgebied zich dient te ontwikkelen. Zo heeft h zich altd hard gemaakt voor multidisciplinariteit, waarb onder regie van de kinder- en jeugdpsychiater - dat dan weer wel - professionals als psychologen, vaktherapeuten en psychotherapeuten een even duidelke als gewaardeerde rol vervullen.
Genoemde aspecten komen volop terug in dit liber amicorum. Vakvrienden uit verschillende disciplines blikken vanuit hun ervaring en expertise terug en, in een td waarin de rechtvaardiging van het vak onder druk staat, vooruit richting de toekomst. De één na de andere bdrage laat zien hoe groot en noodzakelk de expertise en ervaring is die gedurende de afgelopen veertig jaar is vergaard. Het zou een grote (historische) vergissing zn om deze verworven kennis niet te koesteren, te bewaken en verder uit te dragen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

F.C. Verhulst, G.C. Dieleman - Veertig jaar kinder- en jeugdpsychiatrie