Peter Gabriël Visser - De negende weg

Schrijver:
Titel: De negende weg
ISBN: 9789081440424
Uitgever:
Bijzonderheden: Goed - Lichte leessporen
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
De negende weg, A staircase to heaven. Samenvatting van een halve eeuw verwondering. Waarom de 9e weg? Er zijn 4 wegen naar verlichting. De weg van de Fakir (beheersing van het lichaam), de Yogi (beheersing van het gevoel), de Monnik (beheersing van de geest) en Gurdjeff?s 4e weg (beheersing van het ego op basis van kennis van het enneagram). 4 maal verlossing en evenzoveel maal terug naar af. De 9e weg daarentegen vereist geen ingewikkelde houdingen, ascese of onvoorwaardelijke gehoorzaamheid. Het is de weg van de liefde en fungeert op basis van het ware enneagram als staircase to heaven!
In 7 hoofdstukken wordt u de essentie aangereikt.
Bovendien bevat de 9e weg 7 scheppingsmandala?s en 3 unieke meditaties.


Peter Gabriël Visser is cpo-ontwikkelaar. Heeft een eigen kosmologie ontwikkeld die Plato, Pythagoras, Keppler en kwantumfysica overbrugt. Is oprichter van stichting Cephas en samensteller van het boek ?De schaduwzijde van draadloze communicatie?. Stichting Cephas ondersteunt projecten ter bewustwording van de mens. www.denegendeweg.com


Samenvatting van de negende weg.

Chaos = geconcentreerd, onbegrensd en ongeconditioneerd bewustzijn.

God = onbegrensd, ongeconditioneerd bewustzijn.
Godsdienst is de schepper een dienst bewijzen. Niet door regelmatig vroom een godshuis te bezoeken, maar door eerbied te tonen voor je gaven en je beste gaven op te dragen aan God.
Bidden is niet om méér vragen, maar is jouw staat van zijn waarin je dankbaar bent voor de hoorn des overvloeds waarin jij je wentelt.

Energie = geconditioneerd bewustzijn.
Geconditioneerd onbegrensd niet-lokaal bewustzijn, als tegenhanger van chaos, is de basis van het al.
Het is zowel de drager van informatie als de informatie zelf.
Energie is bipolair geconditioneerd bewustzijn. Bipolair in de zin van positief (vijfvoudig en lineair) en negatief (zesvoudig en cyclisch) geconditioneerde supersnaren. De overlap van deze twee veroorzaakt een zich herhalende zevendeling. In een onbegrensd universum wemelt het van energievormen. De vijf boeken van Mozes (Pentateuch) vormen de geheime broncode, het receptenboek voor alle vormen van energie. Drie basisvormen cyclisch, lineair en statisch bepalen samen met negen hyperkosmische krachten de zevenentwintig universele energievormen.

Materie = geconditioneerde energie.
Alles wat vorm behoudt heeft bewustzijn. Zonder bewustzijn is het niet mogelijk om vorm te geven, om te scheppen en te conditioneren. Materie is driedimensionaal (drie haaks op elkaar staande gulden snede energievelden) geconditioneerde energie die zich vijfvoudig manifesteert.
Met slechts vijf Platonische basisfiguren wordt alle materie vorm gegeven.
1. Octaëder (vuur, zuurstof),
2. Tetraëder (water, waterstof),
3. Hexaëder (lucht, stiksof),
4. Dodecaëder (aarde, koolstof) en
5. Icosaëder (aether, elektromagnetisme).
Zeven kosmische en twaalf macrokosmische invloeden creëren de vierentachtig basiselementen, de bouwstenen voor materie.

Ons universum = geconditioneerde materie.
De mens is als naam- en vormgever actief betrokken bij het scheppingsproces en mede verantwoordelijk voor het resultaat. De vierentachtig basiselementen en zevenentwintig energievormen maken een bijna onbegrensd aantal combinaties mogelijk. Wij benutten slechts een fractie daarvan!
Ons lichaam bestaat uit materie ofwel geconditioneerde energie. Ons geconditioneerde bewustzijn vindt zijn oorsprong in en komt overeen met het oorspronkelijk onbegrensde bewustzijn.

Dimensies zijn vormen van octaafindelingen zoals bekend uit de muziek, waarbij gebruik wordt gemaakt van drie- (gregoriaans), vijf- (Chinees), zeven- (natuurlijk), twaalf- (chromatisch) of eenendertig- (Indiaas) toonssystemen. Het tussenliggende eenentwintigtoonssysteem gebruiken de meeste volkeren voor hun taal.
Dimensies voldoen aan de eisen van samenklank en transponeren.

Spreek slechts indien hetgeen u wilt gaan zeggen uw hart verwarmt.
Handel slechts indien de voorgenomen handeling u het gevoel van vreugde geeft.
En handel alleen als u er zeker van bent dat deze handeling anderen vreugde bezorgt.


Inhoudsopgave

Titelpagina blz. 03
Voorwoord blz. 07
Inhoud blz. 13
Inleiding blz. 17

Hoofdstuk 1, De eerste dag, De schepping blz. 23
De schepping wordt toegelicht op basis van onbegrensd, ongeconditioneerd bewustzijn als eerste oorzaak. Dit bewustzijn spiegelt zich in geconditioneerd bewustzijn (energie) en projecteert zich op geconditioneerde energie (materie).

Hoofdstuk 2, De tweede dag, De Matrix blz. 31
De Matrix als blauwdruk, als multidimensionaal holistische gulden snede krachtlijnenstructuur waarlangs en waarin alle informatie voor deze schepping geadresseerd wordt. Deze Matrix behoeft een regelmatige update zoals in 2012.
Dit hoofdstuk bevat tevens een zevental scheppingsmandala?s.

Hoofdstuk 3, De derde dag, Bewust zijn blz. 47
Bewust zijn kent drie aanzichten, drie aspecten: geest (mentaal of gewaarwording), ziel (gevoel of energie) en lichaam (stoffelijk of materie). Geest en lichaam zijn aan elkaar tegengesteld, de ziel is het daartussen gelegen bewustzijnsbrandpunt.

Hoofdstuk 4, De vierde dag, Incarnatie blz. 53
Incarnatie of bekleed worden met rokken van vellen betekent voor de ziel de ultieme bewegingsbeperking en bewustzijnsvernauwing. De wetmatigheden van de materie prevaleren evenals de beperkingen en filters van het eigen bewustzijnsvermogen.

Hoofdstuk 5, De vijfde dag, Vrije wil blz. 59
Vrije wil is een lastig begrip en slechts voorbehouden aan de ziel. Alle overige wilsbesluiten zijn niet essentiële schijnbewegingen. De mogelijkheden en gevolgen van vrije wilsbesluiten worden hier uit de doeken gedaan.

Hoofdstuk 6, De zesde dag, Verlichting blz. 65
Verlichting is het resultaat van juist gebruik van de vrije wil. De ziel is het lampje tussen plus en min, tussen geest en materie, dat gaat branden bij vrijwillig juist handelen. Dit lampje verwarmt het gemoed.

Hoofdstuk 7, De zevende dag, Verlossing blz. 71
Verlossing is het resultaat van voortdurend juiste gerichtheid. Verlossing is het gevolg van een gemoedstoestand die het vrijkomen van stoffelijke bindingen tot gevolg heeft.
Stoffelijke, materiële bindingen (identificatie) verplichten het bewustzijn tot reïncarnatie.

Epiloog blz. 77
De epiloog ?verlichting in een notendop? bevat als nawoord een samenvatting van de 9e weg.

Meditaties
Tot besluit een drietal meditaties die het gaan van uw pad helpen verlichten.
Defragmentatie meditatie blz. 84
Mudra meditatie blz. 90
DNA meditatie blz. 92
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.