Janssen, H. - Kandinsky rond 1913: De wensdroom van een nieuwe

Schrijver:
Titel: Kandinsky rond 1913: De wensdroom van een nieuwe kunst
ISBN: 9789040092718
Taal: Nederlands
Uitgever: Waanders
Bijzonderheden: 1998, paperback, gebruikssporen, goed exemplaar
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
Omstreeks 1914 vond in de moderne kunst een doorbraak plaats. In het werk van Mondriaan is dat bijvoorbeeld goed te zien. Een andere grote vernieuwen in deze periode is Kandinsky. In zijn schilderijen laat hij explosies van kleur ontstaan, waarin landschappen en symbolische voorstellingen geleidelijk aan geheel verdwijnen.
Als een spectaculaire aanvulling op Mondriaan en op het werk van Kandinsky uit de eigen collectie heeft het Gemeentemuseum Den Haag met behulp van Russische verzamelingen een bijzondere tentoonstelling samengesteld met schilderijen van Kandinsky uit de periode 1908-1919, waaronder twee beroemde werken uit 1913 van zeer groot formaat: Compositie VI en Compositie VII (195 x 300 cm). In de begeleidende publicatie worden, na een inleidende tekst, alle tentoongestelde werken in kleur afgebeeld en toegelicht.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Janssen, H. - Kandinsky rond 1913: De wensdroom van een nieuwe kunst