Dijkerman, H. - Eerste koetsier. Vijftig jaar in dienst van een

Schrijver:
Titel: Eerste koetsier. Vijftig jaar in dienst van een adellijke familie. Op Kasteel Middachten 1911-1961.
ISBN: 9789078115366
Taal: Nederlands
Uitgever: Diepenmaat, Dieren / Stichting Kasteel Middachten
Bijzonderheden: Gebonden, 2009, 192 blz. Met foto's en facsimile's.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Over Hendrik Dijkerman (1888-1977), geschreven door zijn zoon.

Op een zomerochtend in juli 1911 toog een dienstplichtig huzaar op een geleende fiets naar een sollicitatiegesprek op Kasteel Middachten. Een paar uur later had hij de betrekking en begon een carrière als eerste koetsier, een loopbaan die vijftig jaar zou duren en die hem in hecht contact met de grafelijke familie bracht.

Vanuit de ramen van het staldepartement, biedt Eerste Koetsier een gedetailleerde inkijk in het leven op een buitenplaats aan de Veluwezoom. Niet het intieme leven van de adellijke bewoners staat centraal, maar de stallen, de equipage, de rentmeesterij, het bosbedrijf, de jacht. Dit boek roept de geuren op van bezwete paarden, ingevette halsters, opstuivend hooi en haver, de eerste automobielen en de IJsselvallei door de seizoenen heen. Juist het alledaagse biedt ook uitzichten op de grotere geschiedenis van La Belle Époque, van twee Wereldoorlogen, de crisisjaren en de wederopbouw, een tijdvak van technologische vernieuwingen en veranderende sociale verhoudingen.

Bijzonder is dat dit boek verteld wordt door een ooggetuige, de zoon van de eerste koetsier: "Als jonge jongen mocht ik iedere avond na schooltijd mijn vader helpen in de stallen. Hij vertelde me dan alle lief en leed. Vooral lief, want hij hield veel van zijn vak. Bij mijn weten ben ik de enige die zijn verhalen kent, want ik was vrijwel de enige aan wie hij ze vertelde. Noem het gerust nostalgie, maar een groot gedeelte van zijn vertellingen is mij te lief om ze niet vast te leggen en met u te delen."
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dijkerman, H. - Eerste koetsier. Vijftig jaar in dienst van een adellijke familie. Op Kasteel Middachten 1911-1961.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.