Stefaan Hautekeete (Ed) - Tekeningen uit Nederlands Gouden Eeuw

Schrijver:
Titel: Tekeningen uit Nederlands Gouden Eeuw
ISBN: 9789053496435
Uitgever: Snoeck
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 23,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Tijdens de eerste helft van de 17de eeuw kenden handel, wetenschap en cultuur in de Nederlandse Republiek een buitengewone bloei. Kunstenaars gingen zich specialiseren in diverse genres waarnaar een grote vraag bestond op de snel ontluikende, vrije markt. De kopers kwamen uit de burgerlijke elite, die naast schilderijen, voor het eerst ook papierkunst begon te verzamelen. De voorkeur ging uit naar puntgave, knap gecomponeerde taferelen in kleur. Dergelijke autonome tekeningen versierden, keurig ingelijst, de wanden van burgerwoningen of werden verzameld in mappen. Ook compositie- en figuurschetsen, oorspronkelijk opgezet als oefening, ter instructie van leerlingen of als ontwerpen voor schilderijen en gravures, vonden nu hun weg naar fervente collectioneurs.

De tentoonstelling exploreert de veelheid aan stijlen, technieken en functies, die de Nederlandse tekenkunst typeert aan de hand van bijna 100 bijzondere bladen uit de gehele 17de eeuw. De belangrijkste stromingen en personaliteiten komen tot leven in deze rijk geschakeerde selectie, die alle populaire onderwerpen belicht. Gaande van landschappen en stadsgezichten over marines, portretten en gezichten op Italië, tot bijbelverhalen, genretaferelen en studies van figuren of dieren, bieden deze tekeningen een levendige blik op het bonte maatschappelijke leven in de 17de-eeuwse Nederlandse Republiek. Uit alle stukken spreekt het verbluffende meesterschap van hun makers. Met tekeningen van Hendrick Avercamp, Abraham Bloemaert, Cornelis Dusart, Jacques II De Gheyn, Pieter Molijn, Adriaen Jansz van Ostade, Rembrandt van Rijn, Roelant Roghman, Pieter Saenredam, Cornelis Saftleven, Roelandt Savery, Adriaen van de Venne, David Vinckboons, Thomas Wyck.

Tentoonstellingen: 20/05-01/07/2007: Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel - 01/09-25/11/2007: Rembrandthuis, Amsterdam - 06/03-24/05/2007: Suermondt-Ludwig Museum, Aken
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Stefaan Hautekeete (Ed) - Tekeningen uit Nederlands Gouden Eeuw Stefaan Hautekeete (Ed) - Tekeningen uit Nederlands Gouden Eeuw