Descartes, Rene - Over de methode

Schrijver:
Titel: Over de methode
ISBN: 9789085066590
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom Uitgevers Amsterdam
Bijzonderheden: 2011, 400pp, paperback
Prijs: € 22,50
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Na het vroege werk, dat in de beide eerste banden van de Bibliotheek Descartes verscheen, is het nu tijd voor een van de hoofdwerken van deze Frans-Nederlandse filosoof: het beroemde Over de methode, gevolgd door de drie baanbrekende traktaten ('Essays') over natuurkunde, sterrenkunde en wiskunde. Band III van de Bibliotheek Descartes maakt de lezer deelgenoot van het indrukwekkende begin van de moderne wetenschap. In Over de methode en de drie traktaten die erop volgen, presenteert Descartes zijn visie op wetenschap en voegt hij de daad bij het woord: hij toont aan hoe moderne wetenschapsbeoefening succesvol kan zijn. Objectief inzicht in hoe het menselijk verstand werkt kan vervolgens een beter inzicht geven in de wereld van de natuur. De filosofie moet daarbij op dezelfde leest geschoeid worden als de natuurwetenschap en de wiskunde. Hoe kan de zekerheid van wiskundige formules worden geëvenaard in de filosofie? Door vertrouwen te stellen in de kracht van de rede en radicaal te blijven twijfelen aan alles wat we 'werkelijkheid' noemen. Descartes' befaamde credo, 'Ik denk dus ik ben', maakt het bestaan van het denken zekerder dan dat van de materie. Over de methode en de wetenschappelijke essays waarmee het een geheel vormt, behoren tot de duurzaamste inspiratiebronnen voor de westerse filosofie en wetenschap. Over de auteur(s): René Descartes (1596-1650) was een Franse filosoof en wiskundige. Ook leverde hij bijdragen aan de natuurkunde en fysiologie. Hij legde de basis voor de zeventiende- eeuwse stroming van het rationalisme en wordt algemeen beschouwd als de vader van de moderne filosofie. Descartes woonde en werkte twintig jaar in Nederland waar hij ook zijn belangrijkste werken schreef: achtereenvolgens in Franeker, Amsterdam, Leiden, Deventer, Utrecht, kasteel Endegeest, Santpoort, Egmond aan den Hoef en uiteindelijk in Egmond Binnen.
Verder lezen

Boekjesverkoop uit Utrecht

particulier

Logo Boekjesverkoop

Leuke tweedehandse boeken in onder andere de genres filosofie, politicologie, sociologie, psychologie, economie en natuurwetenschappen.
Verzending per post of eventueel ophalen in Utrecht.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Descartes, Rene - Over de methode

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekjesverkoop

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekjesverkoop
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekjesverkoop een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekjesverkoop vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekjesverkoop kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.