Ismail Kadare - Een noodlottig diner

Schrijver:
Titel: Een noodlottig diner
ISBN: 9789461640314
Uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij van
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 13,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Tijdens de Tweede Wereldoorlog vallen de Duitse troepen na de Italiaanse capitulatie via Griekenland Gjirokastër binnen, de 'stenen stad' in Zuid-Albanië. Wanneer verzetsstrijders het vuur openen op de Duitse tanks, gijzelen de nazi's als vergelding een aantal bewoners van het stadje. De Duitse commandant, kolonel Von Schwabe, blijkt een oude studievriend van een lokale notabele, dokter Gurameto. Hij begroet de dokter hartelijk, de dokter op zijn beurt nodigt de kolonel uit voor een diner.

Tijdens het diner weet dokter Gurameto de kolonel over te halen de gijzelaars vrij te laten – inclusief een Joodse apotheker – om de lokale bevolking te sussen. Deze vreemde affaire duikt opnieuw op na de communistische machtsovername, als het verhaal van de vrijlating van een Joodse apotheker door een Duitse kolonel sommigen noopt Gjirokastër als het centrum van een wereldwijd Joods complot tegen het communisme te beschouwen.

Wat gebeurde er eigenlijk precies tijdens dat diner? En wat als dokter Gurameto op die noodlottige avond eigenlijk een dode te gast had?
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.