Philip Roth - Vaarwel, Columbus

Schrijver:
Titel: Vaarwel, Columbus
ISBN: 9789021494241
Uitgever: Querido's Uitgeverij BV
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 7,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Vaarwel, Columbus is een roman geschreven door de Amerikaanse auteur Philip Roth. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1959 en wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken van Roth.

Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en volgt de belevenissen van Neil Klugman, een jonge Joodse man uit Newark, New Jersey. Neil werkt in de bibliotheek van een welvarende Joodse gemeenschap en ontmoet daar Brenda Patimkin, een rijke en aantrekkelijke jonge vrouw uit een welgestelde familie. Ondanks hun verschillende achtergronden en sociale status, beginnen Neil en Brenda een gepassioneerde affaire.

Het boek verkent thema's als sociale klasse, identiteit, seksualiteit en de botsing tussen verschillende culturen. Neil, een bescheiden en intellectuele jongeman, voelt zich vaak ongemakkelijk in de wereld van de Patimkins, waar materiële rijkdom en oppervlakkigheid de norm lijken te zijn. Hij wordt geconfronteerd met de vooroordelen en stereotypen die voortkomen uit zijn Joodse afkomst, terwijl hij tegelijkertijd worstelt met zijn eigen seksualiteit en volwassenwording.

Terwijl de relatie tussen Neil en Brenda zich ontwikkelt, worden ze geconfronteerd met verschillende obstakels. Neil voelt zich vaak buitengesloten en onbegrepen door Brenda's familie en vrienden, terwijl Brenda worstelt met haar eigen identiteit en de verwachtingen van haar sociale omgeving. Hun relatie wordt ook op de proef gesteld door de druk van de buitenwereld en de onvermijdelijke confrontatie met de realiteit van hun verschillende achtergronden.

Vaarwel, Columbus is een coming-of-age-verhaal dat de lezer meeneemt op een reis van zelfontdekking en volwassenwording. Roth weet op meesterlijke wijze de complexiteit van menselijke relaties en de spanningen tussen individuele verlangens en sociale verwachtingen te portretteren. Zijn scherpe en humoristische schrijfstijl zorgt voor een levendige en meeslepende leeservaring.

Het boek werd goed ontvangen door critici en leverde Roth de National Book Award op voor fictie in 1960. Het wordt vaak geprezen om zijn scherpe observaties, levendige personages en de manier waarop het de sociale en culturele dynamiek van het Amerikaanse leven in de jaren vijftig weergeeft.

Vaarwel, Columbus is een belangrijk werk in het oeuvre van Philip Roth en een klassieker in de Amerikaanse literatuur. Het is een boeiende roman die de lezer uitdaagt om na te denken over thema's als identiteit, klasse en seksualiteit, en die nog steeds relevant is in de hedendaagse samenleving.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Philip Roth - Vaarwel, Columbus