Wilhelm Maas - Arabisme islam en Christendom

Schrijver:
Titel: Arabisme islam en Christendom
ISBN: 9789062385188
Uitgever: Uitgeverij Christofoor
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Reeds nu is waar te nemen dat de islam als culturele, sociale en religieuze beweging een steeds belangrijkere plaats gaat innemen in de toekomstige ontwikkelingen van de wereld. Alleen door wederzijdse kennis kunnen de islam en het Christendom, op basis van een spiritueel denken, werken aan een vernieuwing van onze cultuur en intensief met elkaar in gesprek komen om een gezamenlijke vrede te bewerkstelligen. Als gesprekspartner zal de islam een steeds sterkere positie innemen. Wat ligt ten grondslag aan deze versterking? Wat maakt de islam, ontstaan als een monotheïstische religie, zes eeuwen na het in het triniteitsbeginsel gewortelde Christendom, zo aantrekkelijk voor honderden miljoenen mensen uit allerlei culturen? Wat heeft het christelijke mensbeeld aan ultimatieven te bieden en hoe verhouden beide stromingen zich tot elkaar?
Vanuit deze centrale vraagstellingen geeft Wilhelm Maas, verbonden aan de theologische faculteit van de universiteit van Freiburg en medewerker van de Wereldraad van Kerken, een brede, zeer leesbare, historische, sociale, theologische en politieke inleiding op het thema arabisme, islam en Christendom, met als perspectief het zoeken naar datgene wat Christendom en islam verbindt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wilhelm Maas - Arabisme islam en Christendom