Nicolai, Henk - Dekzand, een familiegeschiedenis

Schrijver:
Titel: Dekzand, een familiegeschiedenis
ISBN: 9789081023115
Taal: Nederlands
Uitgever: Kingma Stichting, Makkum
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2003, 96 blz. Met foto's en facsimile's. Enkele kleine vouwtjes.
Prijs: € 14,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Van dezelfde auteur verscheen in 1997 een kroniek van de koopliedenfamilie Kingma uit Makkum. Als historicus-antropoloog heeft de schrijver speciaal oog voor de sociale en religieuze aspecten van deze familie en dat blijkt ook in dit vervolgverhaal over de Lemelerveldse tak van dit geslacht. Onder de titel Dekzand, refererend aan de dekzanden van het Lemelerveld in Salland, beschrijft hij het familieleven van Marten Kingma (1833-1914) en Netje Bruninghausen (1837-1898). Na een ruzie met zijn vader Jan Kingma was Marten in de jaren zestig van de negentiende eeuw naar dit nog onontgonnen gebied getrokken. Hij zette daar een steenfabriek op en later een boterfabriek, die aanzienlijk succesvoller was. Zijn zonen stichtten op vele plaatsen in Nederland zuivelfabrieken waarmee ze zeer rijk werden. Het boek gaat in het bijzonder over drie generaties Kingma en hun wederwaardigheden in Overijssel. Ook tekende de auteur herinneringen aan de Kingma's op van bewoners van Lemelerveld.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Nicolai, Henk - Dekzand, een familiegeschiedenis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.