Dava Sobel - Longitude

Schrijver:
Titel: Longitude
ISBN: 9781857025712
Uitgever: HarperCollins Publishers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 6,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Longitude is een non-fictie boek geschreven door Dava Sobel. Het boek vertelt het fascinerende verhaal van de zoektocht naar een betrouwbare methode om de lengtegraad op zee te bepalen.

Het boek begint in de 17e eeuw, een tijd waarin het bepalen van de lengtegraad een grote uitdaging was voor zeelieden. Het gebrek aan een nauwkeurige methode zorgde ervoor dat schepen vaak verdwaalden en schipbreuk leden. Dit leidde tot grote verliezen van mensenlevens en kostbare ladingen.

Sobel neemt de lezers mee op een reis door de geschiedenis en introduceert hen aan de belangrijkste personages die betrokken waren bij de zoektocht naar een oplossing. Een van deze personages is John Harrison, een Engelse timmerman en klokkenmaker. Harrison was vastbesloten om een klok te ontwerpen die de tijd nauwkeurig kon meten op zee, wat op zijn beurt zou helpen bij het bepalen van de lengtegraad.

Het boek beschrijft de vele obstakels en tegenstand waarmee Harrison te maken kreeg tijdens zijn levenslange zoektocht naar een oplossing. Hij moest niet alleen technische uitdagingen overwinnen, maar ook de scepsis en tegenwerking van de wetenschappelijke gemeenschap. Sobel beschrijft op meeslepende wijze de strijd van Harrison en zijn uiteindelijke triomf toen hij zijn baanbrekende klokken, bekend als de 'H4', presenteerde aan de Britse marine.

Naast het verhaal van Harrison, belicht Sobel ook andere methoden die werden gebruikt om de lengtegraad te bepalen, zoals astronomische observaties en het gebruik van maanstanden. Ze legt op begrijpelijke wijze de wetenschappelijke principes achter deze methoden uit, waardoor de lezers een goed begrip krijgen van de complexiteit van het probleem.

Longitude is niet alleen een boek over wetenschap en technologie, maar ook een verhaal over doorzettingsvermogen, moed en de menselijke drang om de wereld te verkennen en te begrijpen. Sobel weeft historische feiten en persoonlijke verhalen op een meeslepende manier samen, waardoor het boek zowel informatief als boeiend is.

Het boek heeft wereldwijd veel lof ontvangen en werd een bestseller. Het werd ook aangepast tot een televisiedocumentaire en heeft bijgedragen aan een grotere waardering voor de rol van Harrison en andere pioniers in de maritieme navigatie. Longitude is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, wetenschap en avontuur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dava Sobel - Longitude