A. Bancroft - Vrouwelijke mystici van de twintigste eeuw

Schrijver:
Titel: Vrouwelijke mystici van de twintigste eeuw
ISBN: 9789062718122
Uitgever: Synthese Uitgeverij b.v.
Bijzonderheden: Redelijk - rug verkleurd Paperback
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Door de eeuwen heen hebben mannen en vrouwen gezocht naar antwoorden op de eeuwige vragen omtrent het bestaan hier op aarde en wat daaraan voorbij gaat. Maar de meeste goeroe's, filosofen en religieuze leiders waren mannen.
Anne Bancroft heeft in dit boeiende en tot nadenken stemmende boek evenwel de vrouweljke benadering van de mystiek beliocht door de methoden van onderricht te bekijken van vijftien vrouwelijke mystici die allen hun eigen unieke inzicht hebben ontwikkeld in de waarheid die het alledaagse te bovengaat.
Enkelen, zoals Evelyn Underhill, hebben deze waarheid onderzocht op basis van het christendom, sommigen zoals Joanna Macy, door zich in het boeddhisme te verdiepen, Kathleen Raine zag schoonheid als een expressie van spiritualiteit, Meinhard Craighead en anderen vonden een eigen weg die tot verlichting leidde. Samen schenken zij ons een buitengewone, en samenhangende kijk op vrouwelijke wegen tot verlichting.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.