Ben C.A. Verbrugge - De krukken zijn er korter

Schrijver:
Titel: De krukken zijn er korter
ISBN: 9789086662777
Uitgever: Boekenplan
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 9,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De schrijver, Ben C. A. Verbrugge (1942), was in de jaren 70 van de vorige eeuw werkzaam als leraar Spaans op het eiland Curaçao, waar hij als voorzitter van een Commissie van Goede Diensten aan de wieg stond van de militante onderwijsvakbond VLC (nu: SITEK). Hij had zitting in het stakingscomité van de grootste onderwijsstaking, die men op Curaçao ooit heeft gekend. Ook richtte hij het vakbondsblad Karamba op, waarvan hij enige tijd hoofdredacteur was en waarin hij de rubriek Carila - culturele en politieke artikelen over het Caribische gebied en Latijns-Amerika - verzorgde. Reeds tijdens zijn studiejaren hield hij zich bezig met journalistiek: hij werkte enige jaren als freelance medewerker bij het socialistische dagblad Het Vrije Volk.
In 2008 verscheen er een boekje van zijn hand over de Cubaanse dichter en vrijheidsstrijder José Martí (''José Martí, een oprecht mens'' - ISBN: 9789086660322). Bovendien publiceerde hij enige gedichten in een aantal kranten en tijdschriften.

Vanuit Curaçao benutte hij al zijn vakanties om lange en - soms - langdurige reizen te maken door Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, waar hij landen bezocht die hem reeds vanaf zijn jeugd fascineerden. Dankzij die reizen, de door hemzelf gemaakte foto's, de daarbij behorende gedichten en een niet aflatende nostalgie is dit boekje ontstaan. Een boekje dat voor allen die dezelfde gebieden of een aantal daarvan reeds hebben bezocht of nog willen bezoeken, als een aardige herinnering of een ''leuk toekomstbeeld'' kan worden gezien. Een boekje dat verlangen wekt of nostalgie oproept.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ben C.A. Verbrugge - De krukken zijn er korter