Polman, A.D.R. (prof.dr./ds.). Predikant van de Gereformeerde. Kerk va

Schrijver:
Titel: ZONDER KRIJGSMANSEER EN VLAG. Een oproep tot bezinning en wederkeer
ISBN: n.v.t.
Taal: Nederlands
Uitgever: J. Niemeijer Groningen 1945
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Geniet (nietjes verwijderd, preventief).Formaat: 16x24,5cm. Pg's. 36. Conditie: goed, wel is het boekje bruinig geworden (van ouderdom)
Prijs: € 8,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Iets uit de inhoud van dit boekje.
'INLEIDING
Strijd is er altijd in Christus' Kerk geweest, strijd naar buiten en naar binnen. Rustpauzen waren meestal tijden van inzinking, waarin de kruisbanier niet opgeheven en het zwaard des Geestes niet uit de schede getrokken werd. Zoolang als het spoor, waarlangs Christus de zijnen leidt, een rechte hoek vormt met het pad, waarlangs de wereld trekt, kunnen conflicten niet uitblijven.
Maar ook naar binnen verwekte de satan onophoudelijk strijd. Wolven drongen Christus' schaapskooi binnen.
Valsche leeraars brachten onnoemelijk veel onheil teweeg. (...).
Het schijnt in de tegenwoordige crisis in onze kerken soms wel, alsof er geen verleden geweest is.
Wel wordt in meer dan een vlugschrift, waarin leidende figuren onder hen, die thans in "vrijgemaakte Gereformeerde Kerken" samenkomen, hun daad trachten te rechtvaardigen, juist naar deze historie gewezen.
Op de strijd der reformatoren, op de worsteling in Afscheiding en Doleantie wordt een beroep gedaan en de gedachte gesuggereerd, dat thans hun werk wordt voortgezet. (...).
En toch aarzelen we niet terstond uit te spreken, dat niemand, die de lessen der historie kent en ter harte heeft genomen, hier eenige gelijkheid stellen kan en mag tusschen de daden der vaderen, die ten volle voor God verantwoord waren en de handelingen dergenen, die in het heden onze kerken, neen de kerken van Christus verscheuren.
Ze staan als reformatie en revolutie tegenover elkaar!
En dat nu willen we in dit geschrift bewijzen, met de ootmoedige bede, dat onze Koning Jezus Christus het moge gebruiken broeders en zusters van de vreeselijke zonde van kerkscheuring af te houden of tot ons te doen terugkeeren'.

Zeldzaam geschrift.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Polman, A.D.R. (prof.dr./ds.). Predikant van de Gereformeerde. Kerk van Bolsward - ZONDER KRIJGSMANSEER EN VLAG. Een oproep tot bezinning en wederkeer Polman, A.D.R. (prof.dr./ds.). Predikant van de Gereformeerde. Kerk van Bolsward - ZONDER KRIJGSMANSEER EN VLAG. Een oproep tot bezinning en wederkeer Polman, A.D.R. (prof.dr./ds.). Predikant van de Gereformeerde. Kerk van Bolsward - ZONDER KRIJGSMANSEER EN VLAG. Een oproep tot bezinning en wederkeer Polman, A.D.R. (prof.dr./ds.). Predikant van de Gereformeerde. Kerk van Bolsward - ZONDER KRIJGSMANSEER EN VLAG. Een oproep tot bezinning en wederkeer

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.