Kok, J.A. de - Acht eeuwen Minderbroeders in Nederland - Een or

Schrijver:
Titel: Acht eeuwen Minderbroeders in Nederland - Een oriëntatie
ISBN: 9789087040178
Taal: Nederlands
Uitgever: Verloren, Hilversum, 2007
Bijzonderheden: GOED - Hardcover, 631 pagina's
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 7,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Conditie: Rug is verkleurd, zie foto! Ex-Libris stempel van W.A. van Ham op achterzijde schutblad. Willem van Ham was archivaris van de stad Bergen op Zoom.

Het was niet de opzet van Franciscus om een broederschap te stichten, laat staan één die de eeuwen zou trotseren. Nadat hij in 1206 voor de bisschop van Assisi afstand had gedaan van zijn bezit, leefde hij in eenzaamheid aan de rand van de stad, kerkjes herstellend en biddend. Maar 'de Heer gaf mij broeders', zegt Franciscus in zijn Testament, en 'de Allerhoogste zelf heeft mij geopenbaard dat ik moest leven volgens het eigen karakter van het heilige Evangelie.' De 'Regel' die hij opstelde, werd op 16 april 1209 door paus Innocentius III erkend. Velen volgden Franciscus na en trokken predikend rond. In 1228 vestigden enkele minderbroeders zich in 's-Hertogenbosch, in een kasteeltje van hertog Hendrik I vlakbij de markt. Dit is het begin van de lange en boeiende geschiedenis van de Nederlandse minderbroeders, die historicus J.A. de Kok OFM op schrift heeft gesteld voor iedereen die geïnteresseerd is in de erfenis van Franciscus.
Verder lezen

Brodgar Boeken

particulier

Brodgar Boeken uit Bergen op Zoom

Logo Brodgar Boeken

Wereldwijde verzending mogelijk. Binnen Nederland via PostNL, verzendkosten staan bij elk boek vermeld. Naar België via Bpost á € 6,65. Rest van de wereld via PostNL op aanvraag!
HEEFT U BINNEN 24 UUR GEEN REACTIE VAN MIJ ONTVANGEN, CHECK DAN EVEN UW SPAM OF MAP MET ONGEWENSTE EMAIL. MOGELIJK HEEFT UW EMAILPROGRAMMA MIJN MAIL DAAR NAARTOE VERPLAATST! HET IS DAAROM AAN TE RADEN OM BIJ DE BESTELLING OOK UW TELEFOONNUMMER IN TE VULLEN ZODAT IK IN BOVENSTAAND GEVAL OOK EEN ANDERE MOGELIJKHEID HEB OM MET U CONTACT OP TE NEMEN!
De door mij aangeboden boeken verkeren in goede tot zeer goede staat en zijn doorgaans geschikt als cadeau. Beschadigingen en gebruikssporen zullen altijd in de omschrijving worden vermeld. Dit kan gaan om leesvouwen, ezelsoren of een ingeschreven naam van een vorige eigenaar. Deze zaken zullen echter zoveel mogelijk vermeden worden in het winkelaanbod. Verzending binnen Nederland geschied via PostNL. Verzending naar België geschied via Bpost. Alle bestellingen zullen binnen 1-3 werkdagen verzonden worden, nadat de betaling is ontvangen.
De aangeboden boeken worden verkocht ten behoeven van het onderhoudsfonds van de Protestantse kerk in Bergen op Zoom. De opbrengst wordt gebruikt voor het jaarlijkse onderhoud van dit Rijksmonument.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kok, J.A. de - Acht eeuwen Minderbroeders in Nederland - Een oriëntatie Kok, J.A. de - Acht eeuwen Minderbroeders in Nederland - Een oriëntatie Kok, J.A. de - Acht eeuwen Minderbroeders in Nederland - Een oriëntatie Kok, J.A. de - Acht eeuwen Minderbroeders in Nederland - Een oriëntatie Kok, J.A. de - Acht eeuwen Minderbroeders in Nederland - Een oriëntatie Kok, J.A. de - Acht eeuwen Minderbroeders in Nederland - Een oriëntatie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Brodgar Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Brodgar Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Brodgar Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Brodgar Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Brodgar Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.