Tengbergen, Maarten ( samenstelling ) - Klassieken van Russisch

Schrijver:
Titel: Klassieken van Russische literatuur
ISBN: 9789027418302
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Het Spectrum - 1e druk, 1991.
Bijzonderheden: Paperback, 639pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 8,45
Verzendkosten: € 6,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvattingen en analyses van de bekendste werken, van Poesjkin tot Zinowjew. Bijna vijftig 19e- en 20e-eeuwse Russische romans, toneelstukken en dichtwerken worden in dit leesboek/naslagwerk samengevat en geanalyseerd. De nadruk in de keuze ligt op de klassieken, dat wil zeggen, op werken die min of meer zijn geselecteerd door de tijd. De auteur heeft de voorkeur gegeven aan een uitgebreide behandeling van een relatief klein aantal werken boven de vluchtige aanroering van een grotere hoeveelheid. De hoofdstukken bestaan uit twee gedeelten: een uittreksel en een commentaar. De zo getrouw mogelijke navertelling van de inhoud wordt gevolgd door de analyse, die standaardopvattingen biedt, aangevuld met persoonlijke waarnemingen. Verder bevat het commentaar gegevens over ontstaansgeschiedenis, publicatie, ontvangst bij publiek en kritiek, plaats in het totale oeuvre van de auteur, bewerkingen voor toneel en film e.d. Klassieken van de Russische literatuur is bestemd voor iedere geinteresseerde: voor de plezierlezer, de student en degene die er zich uit hoofde van zijn beroep mee bezighoudt. Hopelijk zal het lezers die opzien tegen 'zwaarwichtige' Russische romans helpen bij het overwinnen van hun drempelvrees. //

Recensie(s) :
Dit lijvige werk bevat samenvattingen van 46 Russische romans, toneelstukken en dichtwerken uit de 19e en 20e eeuw. De nadruk ligt in deze selectie op de meer bekende klassieken. De voorkeur is gegeven aan een uitgebreide behandeling van een relatief klein aantal werken boven een vluchtige analyse van een groter aantal. Van de besproken belletrie zijn Nederlandse vertalingen verschenen. De hoofdstukken bestaan uit twee gedeelten: een uittreksel en een commentaar. Het commentaar bevat gegevens over ontstaansgeschiedenis, eerste publikatie, ontvangst bij het publiek en kritiek, plaats in het totale oeuvre en eventuele bewerking voor toneel en film. Besproken worden o.m. werk van Poesjkin, Gogol, Herzen, Gontsjarov, Lermontov, Toergenev, Dostojevski, Tolstoj, Garsjin, Tsjechov, Boenin, Pasternak, Boelgakov, Sjolochov en Solzjenitsyn. Goed bruikbaar als inleiding tot de Russische literatuurgeschiedenis, voor cursussen, studenten en zelfstudie.
Verder lezen

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Liroboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    AJJ Perriens Coupeuse
    Kamer van Koophandel nummer: 59558148
    NL001828124B97
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.