Holl, Adolf - De linkerhand van God

Schrijver:
Titel: De linkerhand van God
ISBN: 9789041402967
Taal: Nederlands
Uitgever: Anthos - 1e druk, 1998.
Bijzonderheden: Paperback, 340pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 6,25 (binnen Nederland)
Meer info:
: een biografie van de Heilige Geest //

De god die door joden, christenen en moslims wordt vereerd, kan als de absolute overwinnaar gelden in de geschiedenis van de goden. Uit deze god stamt ook de Heilige Geest, die door de christenheid wordt aanbeden en die met de Vader en Zoon de allerheiligste drie-eenheid vormt. Aan de Heilige Geest is het te danken dat een paar vissers uit Galilea na de dood van de rabbi Jezus de moed opbrachten om een wereldgodsdienst te verkondigen.
De kerk heeft eigenlijk nooit goed raad geweten met de Heilige Geest: slechtes zelden richt een gebed zich speciaal tot hém en zijn komst wordt maar één keer per jaar gevierd, met Pinksteren. Maar wat is de plaats en de betekenis van deze god?
Adolf Holl, prominent godsdiensthistoricus en criticus van de kerk, schildert een ongemeen boeiend levensverhaal van de Heilige Geest in een kerk waaruit de geest grotendeels is verdwenen. De Heilige Geest, zo laat Holl zien, dreigt weliswaar vergeten te raken, maar leeft volop en kan de mensen nog steeds verrassen. In alle tijden werkt hij als onruststoker waarmee de gevestigde grote kerken niet veel kunnen beginnen, maar de mensen zoveel meer.
Holl betoogt dat de sporen van deze god wél heel duidelijk aanwezig zijn in de geschiedenis van ketterijen en geestverdrijvingen en, door de eeuwen heen, onder kluizenaars, mystici, vrijdenkers, excentriekelingen, kunstenaars en communisten: de Heilige Geest als stem, als scheppend principe, als extatische oorsprong van onze beschaving. Holl beschrijft deze god als `werkwoord' - zoals de mensen hem ervaren die zich op hem beroepen, die door hem zijn aangeraakt en die hem in zich hebben genomen - de bron van verlichting, creativiteit, extase en spiritualiteit.
Verder lezen

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Liroboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    AJJ Perriens Coupeuse
    Kamer van Koophandel nummer: 59558148
    NL001828124B97
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.