F.L. Meijler, F.L. Meijler - Mijn oorlog, mijn hart

Schrijver:
Titel: Mijn oorlog, mijn hart
ISBN: 9789085620525
Uitgever: Sapienta
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 17,05
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Mijn oorlog, mijn hart is een meeslepend relaas van een imposant leven. De memoires van professor Frits L Meijler zijn meer dan een persoonlijke herinnering: ze vormen een kleine geschiedenis van een belangrijk deel van de twintigste eeuw. In het eerste deel van dit boek –Mijn oorlog- beschrijft de auteur zijn jeugd die zich voor een belangrijk deel afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog en de nasleep daarvan.

Frits Meijler verliest beide ouders in Auschwitz en zit lange tijd ondergedoken. Ondanks zijn persoonlijk leed gedurende de oorlogsjaren, wordt hij in 1948 als dienstplichtig militair uitgezonden naar Indonesië om daar deel te nemen aan de Tweede Politionele Actie. Gewond wordt hij gerepatrieerd en kan hij eindelijk beginnen aan de opbouw van een prachtig leven. In het tweede deel van het boek –Mijn hart- staat de liefde voor zijn vak centraal: de cardiologie. Meijler beschrijft de wetenschap als een avontuur dat zich afspeelt tegen de achtergrond van academische ontwikkelingen, belangrijke ontdekkingen en persoonlijke gedrevenheid.

De auteur leidt de lezer langs grote doorbraken in de cardiologie, betrekt ons in begrijpelijke woorden bij wetenschappelijke experimenten en neemt ons mee op de walvisexpeditie die hij in 1989 in gezelschap van zijn vriend Z.K.H. Prins Bernhard ondernam. Mijn oorlog, mijn hart is geen biografie maar een intrigerend verhaal van de hand van een geboren verteller. Dit boek vraagt nadrukkelijk om aandacht en wie er eenmaal aan begint, weet zich tot het einde geboeid.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

F.L. Meijler, F.L. Meijler - Mijn oorlog, mijn hart