Andre Rouvoet, Mirjam Sterk - Meer Dan Een Optelsom

Schrijver:
Titel: Meer Dan Een Optelsom
ISBN: 9789025959142
Uitgever: Have, Ten
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Tot voor kort was praten over de waarde van het gezin taboe. Dat rook naar spruitjes. Met de instelling van een ministerie voor Jeugd en Gezin is het taboe verdwenen. De auteurs van deze bundel – prominente politici en ethici – juichen deze ontwikkeling toe, maar vinden wél dat politieke maatregelen hand in hand moeten gaan met een fundamentele reflectie op het gezin. Zonder die reflectie wordt het gezin makkelijk beschouwd als een optelsom van zijn leden of als een instrument om sociale cohesie te bevorderen. Volgens de auteurs gaat gezinspolitiek van een aantal tegenstrijdigheden uit. Zo wordt het gezin vooral functioneel benaderd, als middel tot cohesie. Terwijl het gezinsleven aan alle functionaliteit voorafgaat: het is een natuurlijke vorm van samenleven. Bovendien wil de politiek het gezin vaak beschermen, door allerlei individuele rechten in stelling te brengen: de rechten van de vrouw, van het kind etcetera. Maar doet een beroep op deze rechten juist geen afbreuk aan de vrijheid van het gezinsleven? De bundel verschijnt in het najaar, vlak voor de Gezinsnota van minister Rouvoet.

Onder redactie van prof.dr. Gerrit de Kruijf en dr. Petruschka Schaafsma. De Kruijf is hoogleraar systematische theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit. Van hem verscheen onder meer ‘Ethiek onderweg: Acht adviezen’ (2008).
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Andre Rouvoet, Mirjam Sterk - Meer Dan Een Optelsom