Willy Van Den Bussche - Constant Permeke

Schrijver:
Titel: Constant Permeke
ISBN: 9789061538486
Uitgever: Mercatorfonds
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 42,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de dood van Constant Permeke organiseert het Paleis voor Schone Kunsten, samen met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, een overzichtstentoonstelling van zijn werk. Hij geldt als de belangrijkste schilder van het Vlaamse expressionisme, met voorts ook figuren als Gustave De Smet en Frits Van den Berghe.

Het expressionisme was bij Permeke veeleer een zaak van levenshouding dan van stijl. Hij was vooral instinctief met zijn kunst bezig en trachtte zich in te leven in het bestaan van de vissers en boeren die hij neerzette in hun natuurlijke omgeving. Op expressieve wijze gaf hij gestalte aan de primitieve mens getekend door hard labeur. Hij leverde een oeuvre af dat nooit illustratief of anekdotisch is, maar dankzij een sterk abstraherende aanpak een universele geldigheid bezit.

Vormelijk vallen de intens donkere partijen en monumentale solitaire figuren op, naast zijn zeer persoonlijke lichtgebruik met verspreide accenten. Hij ontwikkelde een eigen techniek, een combinatie van tekenen en schilderen. In zijn werk toont hij ook een uitgesproken voorkeur voor het vrouwelijke lichaam, dat hij niet idealiseert, maar in zijn universele menselijkheid afbeeldt als moeder en vruchtbaarheidssymbool. Dit komt ook tot uiting in zijn beeldhouwwerk, dat haast uitsluitend uit vrouwelijke naakten bestaat.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Willy Van Den Bussche - Constant Permeke