Simpson, N; Reinders, Ph - First Airlanding Anti-tank Battery a

Schrijver:
Titel: First Airlanding Anti-tank Battery at Arnhem: 2nd Oban AT-bty.
Taal: Engels
Uitgever: NL Books, 2020-2023
Bijzonderheden: nw. softcovers, totaal 292 pgs.!!!, vele fotos en ill, vz.kn, Verz.kn in NL € 3,60 (Belgie €2 toeslag)
Prijs: € 34,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- nauwkeurige analyse met moderne technieken van de inzet van de First Airlanding anti-tank battery, onderdeel van de het 1e Airlanding Light Regiment Royal Artillery dat oa. bij Arnhem/ Oosterbeek vocht in september 1944.
- middels deze nauwkeurige analyses met moderne middelen wordt de mythe ontkracht dat de Engelse troepen bij Arnhem niet gerekend hadden op inzet van Duitse pantservoertuigen.
- De Duitse SS heeft na afloop van de slag in analyse vastgesteld dat 50% van door hen ingezette tanks, gemechaniseerd geschut zoals Sturmgeschütze, halftracks etc werd uitgeschakeld
- Deze set-aanbieding betreft de complete serie van 8 boekjes over de verrichtingen vd First Airlanding Anti-Tank Battery tijdens de Slag om Arnhem. Deze serie bestaat uit de delen: Battery HQ and Divisional HQ Sections; A 6-pounder Troop; B 6-pounder Troop; C 6 Pounder Troop; D 6-pounder Troop; Z 6-pounder Troop , P 17-pounder troop en HQ sections ; Polish 1st Ind.Para Bgde. Anti-tank Art.Squadron
-Veel 'accounts' van de 1e Airlanding Anti-tank Battery R.A. zijn opgenomen in boeken over Operatie Market Garden in Arnhem e.o. en in het bijzonder van de acties van de kanonnen van de Batterij van 17 tot 25 september 1944. Een vergelijking van deze 'verklaringen' brengt vaak tegenstrijdigheden aan het licht en veroorzaakt verwarring over waar elk kanon zich eigenlijk bevond en bij welke actie ze werkelijk betrokken waren. Met intensief onderzoek door de auteurs van deze boekjes naar gedetailleerde persoonlijke accounts van leden van elke Battery -troop, was het mogelijk om deze te vergelijken met persoonlijke accounts van leden van andere eenheden in de buurt. Op die manier werd het mogelijk om een gedetailleerd beeld te krijgen van de acties en posities van elke individuele batterijkanon of troepensectie, samen met een tijdschema voor deze acties.
- De verklaringen van de anti-tank eenheden zijn verkregen van 1976 tot 2005, onderzocht en geïnterpreteerd door de auteurs op archiefkaarten van de operaties waarbij de Batterij betrokken was, waaronder Frankrijk, Sicilië en Arnhem. Elke kanonlocatie , - beweging en de gevechtsacties werden vastgelegd in het manuscript 'White Lanyards' in 2005. Het bleek dat veel van de kanonposities en het tijdsbestek van acties waarbij ze betrokken waren, in strijd waren met eerder opgenomen en gepubliceerde verklaringen. In april 2014 werden deze verklaringen en wapenposities vervolgens geëxtrapoleerd binnen een simulatieprogramma dat door Secander Raisani was aangepast voor Operatie Market-Garden. Op deze manier kon de auteur de kanonposities controleren om te bevestigen of de kanonposities vastgelegd in 'White Lanyards' haalbaar en nauwkeurig waren. Dit werd met name voltooid voor de perimeter van de Arnhemse brug. Nadat deze simulaties waren voltooid, kwam voorheen ongezien archiefmateriaal beschikbaar dat werd onderzocht door o.a. Secander Raisani, Geert Maasen en Philip Reinders. Met name foto's van de verschillende actiegebieden die tijdens en direct na de slag in Arnhem werden genomen, werden vergeleken met wat te verwachten was als de verklaringen van First Airlanding AT-Battery echt accuraat waren voor deze operatie.
Verder lezen

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Simpson, N; Reinders, Ph - First Airlanding Anti-tank Battery at Arnhem: 2nd Oban AT-bty.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    WK COMM/ DRG
    Kamer van Koophandel nummer: 09178535

    www.fliegerhorstdeelen.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.