Walter van Hulst - Samen werken

Schrijver:
Titel: Samen werken
ISBN: 9789089590657
Uitgever: Bim Media Bv
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 13,60
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit nummer gaat over(nieuwe)vormen van samen werken. Open innovatie, co-creatie, kennis delen, het zijn de toverwoorden van deze tijd. Samen nieuwe dingen beleven en maken waar we met z'n allen echt iets aan hebben. Voeg daar creativiteit aan toe, en ziedaar de bos met de belangrijkste sleutels van de organisatie van de 21ste eeuw. Juist in al die vormen van samen werken zijn Vakmanschap en Vertrouwen uitermate belangrijk. Ze spreken bijna nooit voor zich. Ze waren altijd al belangrijk en zijn nooit weggeweest. De derde V is eigenlijk een verhaal apart. Juist moderne media bieden nieuwe kansen voor allerlei manieren van Verbinden. Dat blijkt een enorme hoop nieuw energie vrij te maken.

Opmerkelijk dat sommige mensen dat aanvoelen of voorzien. Zo wordt in dit nummer verwezen naar e-patients, een beweging in de Verenigde Staten van uiterst mondige patiënten die regie over hun eigen ziekte willen voeren. Tom Ferguson, oprichter van de beweging, had al direct bij de opkomst van internet-of eigenlijjk al daarvoor, eind jaren tachtig-in de gaten wat het belang van deze nieuwe technologie was voor zijn visie op de zorg.

Inhoudsopgave:

Hoofdartikel:
Open innovatie gooit oude businessmodellen overhoop
Waarom zou je alles in eigen huis willen bedenken en houden, als de wereld barst van de interessante partijen om mee samen te werken? Ga samen met anderen innoveren, in de industrie, de ICT, de zorg, waar dan ook.

Interviews:
'Bedrijven moeten concurreren met wie zij morgen kunnen zijn'
Het gelukkigst worden wij van de dingen die wij - nog - niet kunnen krijgen, stelt Micael Dahlén. De voorpret, daar draait het uiteindelijk om. In zijn boek 'Nextopia' beschrijft hij de werking van 'the expectations society'.

Dinosaurus uit industriële tijdperk kan zich aanpassen
Philips is precies 120 jaar oud, maar volgens Emile Aarts springlevend. 'Rond de eeuwwisseling heeft het concern een reuzenzwaai gemaakt. Voorheen ging het vooral om de technologie en het product. Nu staat de mens centraal.'

Analyses:
De toekomst van gezondheid
Digitaal dokteren neemt een vlucht, van online preventie tot zelfmanagement, van teleconsultatie tot monitoring op afstand. Zijn het de alsmaar oplopende kosten die ons dwingen naar nieuwe wegen te zoeken of staan we aan de vooravond van een echte omslag?

Co-creatie in de praktijk
Co-creatie bloeit overal op. Binnen en buiten Nederland, in grote en kleine bedrijven, binnen zowel profit als non-profit. Een rondgang langs uiteenlopende praktijkvoorbeelden, van de theeparels van Pickwick tot een Rabobank in een ziekenhuis.

Over de organisatie van de 21ste eeuw
De doorbraak van sociale media brengt de gedroomde netwerkeconomie binnen handbereik. Overal ontstaan samenwerkingsverbanden. Wat betekent dit voor de organisatie van de 21ste eeuw? Welke vorm krijgt zij?

Reportage:
Wittering.nl geslaagd voorbeeld van onderwijsvernieuwing
De school van de toekomst is geen utopie in de hoofden van onderwijsprofessionals. Hij bestaat. Op Wittering.nl in het Brabantse Rosmalen werken leerlingen aan kernconcepten, routines en creativiteit.

Slow Food:
Iedere gast is mystery guest
Inmiddels zijn er tal van restaurantbeoordelingssites zoals iens.nl, eet.nu, Restaurantbeoordeling.nl, Lekker.nl en Dinnersite.nl. 'Je moet er echt mee om leren gaan dat mensen je iedere dag weer kunnen beoordelen en dat iedereen dat ziet.'

Fotoreportages:
Reële en virtuele wereld verbonden
'Slow Management' beeldde enkele mogelijkheden van Augmented Reality voor de nabije toekomst uit. Om te laten zien dat AR op allerlei terreinen van invloed zal zijn.

Oude gebouwen, nieuwe ideeën
Met behoud van de belangrijkste industriële monumenten wordt het 30 hectare grote gebied Strijp-S herontwikkeld tot een eigentijdse, hoogstedelijk wijk met een mix van wonen, werken en vertier.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Walter van Hulst - Samen werken