Pool, James & Suzanne - Wie financierde Hitler? Nieuwe en onthu

Schrijver:
Titel: Wie financierde Hitler? Nieuwe en onthullende feiten over de geheime geldschieters van het Derde Rijk.
ISBN: 9789010024404
Uitgever: Elsevier, Amsterdam / Brussel
Bijzonderheden: 1979. Gebonden met stofomslag, 392 pp. met fotokatern.
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Adolf Hitler begon zijn politieke loopbaan in 1919 en werd pas veertien jaar later, in 1933, Rijkskanselier. Al die tijd was een enorme som geld nodig om de nazi-partij in stand te houden. Waar dat geld vandaan kwam, wie het verschafte en om welke redenen wordt in dit opzienbarende boek onthuld. In de jaren 1919 tot 1933 waren de politieke partijen in Duitsland weinig meer dan instrumenten voor machtige belangengroepen. Hitler had weinig tijd nodig om dit in te zien en zijn even formidabele als heilloze talenten te richten op het bijeenbrengen van geldmiddelen. Eerst maakte hij de machtigen het hof, daarna, toen zijn partij aan kracht en omvang won, was hij volkomen bereid afpersing en omkoperij te gebruiken om zijn doel te bereiken.

Hitlers politieke loopbaan werd op gang gebracht door een rijk en machtig geheim genootschap dat onder zijn leden overigens geen grote zakenlieden telde. Andere geldmiddelen kwamen uit de meest onverwachte bronnen: joodse zakenlieden die hoopten op deze wijze enige invloed op de nazi's te kunnen uitoefenen; Duitse landadel, verbitterd na de ineenstorting van het Duitse Keizerrijk; Witrussische emigrés, op de vlucht voor de Revolutie; captains of industry uit binnen- en buitenland die in Hitler een man zagen met wie je zaken kon doen...

Corruptie, afpersing, een heel instrumentarium van technische foefjes en ,,vuile trucs" werden door Hitler gebruikt om aan geld te komen. Dat geld kwam voor een groot deel uit het buitenland. De Amerikaanse automobielmagnaat Henry Ford wilde zijn antisemitische filosofie verbreiden, in Italië hoopte Mussolini, Hitlers voorbeeld, het fascisme in Duitsland aan te moedigen, groothertogin Victoria van Rusland wilde het anti-communisme steunen en Sir Henri Deterding, oliemagnaat van Nederlandse afkomst, was bereid het fascisme te omhelzen om zo zijn oliebelangen veilig te stellen...
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    De Boekenzolder
    Kamer van Koophandel nummer: 01139857

    http://deboekenzolder.boekwinkeltjes.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.