J. Heinsius - Basisboek vrijwilligersmanagement

Schrijver:
Titel: Basisboek vrijwilligersmanagement
ISBN: 9789062831111
Uitgever: Coutinho
Bijzonderheden: Goed - Hoekjes kaft, verder prima staat.
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Honderden organisaties op het terrein van opvang, hulp, zorg, sport, vrijetijdsbesteding en educatie zouden hun werk niet kunnen doen zonder vrijwilliger. Het werken met (vaak honderden) vrijwilligers is daarom voor een organisatie onderwerp van levensbelang. Juist in een tijd waarin aan veel vanzelfsprekenden een einde is gekomen, zoals de levenlange binding met organisaties, de vaste doelgroep en het aanbod, is het voor organisaties noodzakelijk om zich het vak 'werken met vrijwilligers' eigen te maken. Werken met vrijwilligers is een vak. Een vak dat je kunt leren. Dit boek, een combinatie van theorie en jarenlange praktische ervaring, biedt een gedegen basis voor iedereen die vrijwilligers een goede plek in de organisatie wil geven. De auteur biedt een stappenplan aan voor het opzetten en verbeteren van het vrijwilligersbeleid volgens de driedeling 'richten', 'inrichten' en 'verrichten'. Bij 'richten' staat de visie centraal die beroepskrachten in een organisatie moeten ontwikkelen op het werken met vrijwilligers. Het deel 'inrichten' bevat adviezen voor het inbedden van vrijwilligerswerk in de organisatie, gaat in op de positie van de beroepskracht en helpt bij het maken van taken functieomschrijvingen. Het derde deel 'verrichten' gaat over het aansturen van de vrijwilligers: begeleiden, werving en selectie en het scheppen van goede arbeidsvoorwaarden. De theorie wordt toegelicht aan de hand van een uitgebreide casus waarin de stappen uit het plan worden behandeld. De aangeboden opdrachten zijn zo gekozen dat studenten die in hun eigen sector kunnen uitvoeren.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.