Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Smits-Veldt, Mieke / Bakker, Martha.S. (samenstelling en nawoord)

Schrijver:
Titel: In een web van vriendschap / Brieven van Nederlandse vrouwen uit de zeventiende eeuw
ISBN: 9789021405940
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido - Griffioen reeks
Bijzonderheden: Zeer goed, schoon, strakke paperback. Met geschreven opdracht van Mieke Smits. 1999, 1e druk, 151 p. Rechte rug, zonder verkleuring. Geen naam, strepen etc. paar lichte leesvouwtjes, niet storend.
Prijs: € 7,00
Verzendkosten: € 3,70 (binnen Nederland)
Meer info:
Bij de groeiende welvaart in de Nederlandse zeventiende eeuw speelden vrouwen een steeds belangrijker rol in het sociale verkeer van de gegoede kringen. Zij namen ook actief deel aan het drukke briefverkeer waarmee de contacten binnen een uitdijend netwerk van familie en vrienden werden onderhouden. Alle elf briefschrijfsters in deze bloemlezing behoorden tot de hogere burgerij, allen corresponderen met een man. Binnen de familiesfeer vinden we twee moeders: een liefhebbende moeder en een kritische, die we ook leren kennen als regelende en zorgelijke echtgenote en zuster. Naast een andere kordate zuster, die een hele familie bestiert, zijn er ook vrolijk babbelende, nog ongetrouwde zusjes, een spontane jeugdvriendin en een wat gedistantieerde verloofde van een toekomstige dominee. Buiten de familiekring cultiveren twee geletterde vrouwen hun vriendschappen met gelijkgestemde mannen, terwijl twee andere dichteressen literair contact zoeken met mededichters. Kortom: een ander, vrouwelijk gezicht van de Nederlandse Gouden Eeuw.

Mieke Smits-Veldt was als universitair hoofddocent verbonden aan de leerstoelgroep Nederlandse Historische Letterkunde van de Universiteit van Amsterdam. Martha Bakker studeerde Nederlandse taal en letterkunde aan dezelfde universiteit.
Verder lezen

Zevenblad uit Amsterdam

particulier

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 3 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 3 werkdagen !
* Zevenblad staat voor zeer adequate verpakking en snelle verzending via Postnl of DPD.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij op verzoek aangetekend, plaats voor risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Smits-Veldt, Mieke  / Bakker, Martha.S. (samenstelling en nawoord) - In een web van vriendschap / Brieven van Nederlandse vrouwen uit de zeventiende eeuw