Praag - De acht poorten der zaligheid

Schrijver:
Titel: De acht poorten der zaligheid
ISBN: 9789060102794
Uitgever: A.J.G. Strengholt's Boeken Anno 1928 B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 6,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
DE ACHT POORTEN DER ZALIGHEID
Wegen en vormen der mystiek
In „De Acht Poorten der Zaligheid' geeft de bekende auteur Drs. H. van Praag een overzicht van de mystieke stromingen over de wereld en treht het wezen der mystiek zoveel mogelijk te benaderen.
Dit doet hij door het rijk der mystiek langs acht poorten binnen te treden: zwijgen. niet-doen, eenheid, liefde, inzicht, vreugde, diepte, ruimte. Zwijgen en niet-doen zijn kenmerk.end voor de Chinese mystiek (Lao-tse), eenheid en liefde voor de joodse (Buber), inzicht en voor de Indische (Boeddha) en diepte en ruimte voor de christelijke (Eckehart), maar al deze aspecten komen ook elders voor.
De auteur bespreekt ook de wegen, die tot het mystische doel leiden en de gestalten der mystiek. Veei aandacht wordt eveneens besteed aan het Japanse dat vooral vele jongeren sterk aanspreekt.
Een systematische bloemlezing met bibliografie voltooit het werk, dat uniek is voor het Nederlandse taalgebied.
Sinds de middeleeuwen en de romantiek is de belangstelling voor mystiek in onze cultuur niet zo groot geweest. Vooral onder jongeren is de mystiek en vogue. In sommige gevallen is er siechts sprake van een mode-verschijnse!, zoals dit ook voorkwam bij het naoorlogse exisientialisme... Maar in een aantal gevallen is er duidelijk een ievende interesse gewekt die vergelijkbaar is met de inzet op het terrein van de wereldpolitiek van onze negentiende-eeuwse socialisten.
Het zou volkomen fout zijn als we deze aandacht het mystieke leven niet au sérieux namen. Het zal zeifs een pedagogische opgave zijn dit te integreren in het cultuurpatroon van morgen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Praag - De acht poorten der zaligheid Praag - De acht poorten der zaligheid