Titus Schlatmann, Rob van Waarde - Zo wordt het spel gespeeld

Schrijver:
Titel: Zo wordt het spel gespeeld
ISBN: 9789081284967
Uitgever: Van Der Ros Communicatie
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 42,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Hoe geven wij gestalte aan de samenlevingsopbouw anno nu? Hoe kunnen er betekenisvolle plekken groeien in de stadswijk, die ook gestigmatiseerde mensen insluiten? Kunnen beroepskrachten, vrijwilligers en bezoekers van een wijkcentrum werkelijk ruimte bieden aan elkaar? Komt ieder dan steviger in het leven te staan? Hoe wordt 'dit spel gespeeld'?
Dit boek is een weerslag van een praktijkonderzoek, uitgevoerd door zes pastorale beroepskrachten, werkend met mensen die achterstand en uitsluiting kennen. Zij brengen concrete praktijkverhalen bijeen en doordenken deze methodisch. De ervaringen zijn te lezen als succesverhalen, maar vaak ook als breekmomenten. Lang niet alles lukt. Processen van empowerment en gemeenschapsvorming verlopen niet in een rechte lijn.
Beroepskrachten en vrijwilligers proberen zich kwetsbaar op te stellen en zijn zelf ook in het geding. De confrontatie met de ander is vaak schokkend, maar draagt ook verrassingen aan. Door dat toe te laten ontstaat er wederkerigheid met de deelnemers. Dan komt het proces van de groep en het individu verder. Er groeit gemeenschap en er ontstaat empowerment. De beroepskrachten beleven dit als een inspirerende ervaring. 'Zo wordt het spel gespeeld!' zegt n van de bezoekers.
De onderzoeksgroep verzamelde de opbrengst van haar praktijkonderzoek voor zichzelf, maar ook voor vakgenoten, bestuurders, beleidsmakers, vrijwilligers, deelnemers en andere ge?nteresseerden. Deze reflectie biedt nieuwe aanknopingspunten voor de breedte van het welzijnswerk, gelovig ?n seculier.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Titus Schlatmann, Rob van Waarde - Zo wordt het spel gespeeld