Stefan Brijs - De engelenmaker

Schrijver:
Titel: De engelenmaker
ISBN: 9789045013848
Uitgever: Atlas
Bijzonderheden: Goed - zo goed als nieuwe
Prijs: € 3,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
'Soms is wat onmogelijk lijkt, alleen maar moeilijk.'
Op 13 oktober 1984 keert na een afwezigheid van bijna twintig jaar Doktor Victor Hoppe terug naar zijn geboortedorp Wolfheim, vlak bij het drie- landenpunt in de buurt van Vaals en Aken. De bekrompen dorpelingen reageren argwanend op zijn kormst, zeker als blijkt dat hij drie kinderen van een paar weken oud bij zich heeft: een identieke drieling met een schrikwekkende afwijking. Na enkele bijzondere genezingen wordt de dokter toch aan vaard in het dorp en gestaag groeit zijn populariteit. Zijn kinderen zijn echter zelden te zien en dat voedt de geruchten. Langzaam groeit het besef dat ze alle drie ernstig ziek zijn. Maar er blijkt meer aan de hand, niet alleen met de kinderen, ook met de dokter zelf die, gegijzeld door zijn verleden, een beslissing neemt die hem onterfelijkheid moet bezorgen.
De engelenmaker is een roman vol geruchten en rumoer, gefluister en geroddel. Een verhaal over geloofen wetenschap, werkelijkheid en verbeelding, macht en onmacht, zin en onzin. Een roman waarin iedereen naar de waarheid op zoek is en uitenindelijk alleen zijn eigen waarheid vindt en gelooft.
Aan De engelenmaker werd in 2006 de Gouden Uil Prijs van de Lezer en de Vijfjaarlijkse Prijs voor Proza van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal-en Letterkunde toegekend. De vertaalrechten werden reeds verkocht aan de VS, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Itali n Hongarije.
'Maar de grote verrassing kwam uit Belgi e gewel dige roman De engelenmaker van Stefan Brijs [...] een zeldzaam kunststukje over een man die zich ten doel heeft gesteld God het nakijken te geven.'-Arjen Fortuin, NRC Handelsblad
'Een meesterlijke roman [...] Een ijzersterk verhaal, knap geconstrueerd en meeslepend geschreven.' - Johan Vandenbroucke, De Morgen
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Stefan Brijs - De engelenmaker