Lammers, F.J. - Claus

Schrijver:
Titel: Claus
ISBN: 9789043904612
Taal: Nederlands
Uitgever: Tirion Algemeen - 2002.
Bijzonderheden: Paperback, geïll., 144pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
: prins in de schaduw van de troon. Met een historische blik op de positie van zijn voorgangers //

Het leven van prins Claus was met tragiek omgeven. Als succesvol ambtenaar bij het ministerie van buitenlandse zaken in zijn geboorteland Duitsland trouwt hij met de Nederlandse kroonprinses. De hooggespannen verwachtingen die hij na deze ingrijpende beslissing van zijn toekomst heeft, worden niet bewaarheid. Hij wordt in toenemende mate monddood gemaakt en slechts in kleine kring worden zijn kwaliteiten benut. In de eerste plaats door Beatrix zelf. Hij groeit uit tot haar belangrijkste adviseur en is de enige van wie Beatrix het accepteert dat haar de les wordt gelezen. Ook zijn zoons profiteren van zijn adviezen. Zij hebben aan prins Claus een vader gehad die in hun leven van grote invloed is geweest bij het nemen van belangrijke beslissingen. In dit boek leest u hoe prins Claus gebukt ging onder zijn beperkingen, maar achter de schermen een grote rol heeft gespeeld. Voor het staatshoofd was hij de steunpilaar bij uitstek. Hij was een van de meest karaktervolle leden van het koninklijk huis. Wars van het protocol werd hij door grote delen van de bevolking op handen gedragen. Fred. J. Lammers, dé Oranje-kenner, maakt in dit boek treffende vergelijkingen met zijn voorgangers. Claus had zijn karakter niet mee in zijn vorstelijke functie. De zwierige manier waarop zijn schoonvader door het leven stapt en prins Claus daarmee in zeker zin voor de voeten liep, was hem vreemd. Gaan we verder in de historie dan komen we terecht bij prins Hendrik, de echtgenoot van koningin Wilhelmina. Hij had het ook moeilijk aan het Nederlandse hof maar evenals prins Bernhard stelde zijn karakter hem in staat teleurstellingen te verwerken. In dit boek eveneens een volledig verslag van de wijze waarop Nederland in oktober' 2002 afscheid nam van de man die uitgroeide tot een van de meest geliefde Oranjeprinsen. Met unieke foto's.
Verder lezen

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Liroboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    AJJ Perriens Coupeuse
    Kamer van Koophandel nummer: 59558148
    NL001828124B97
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.