J.J. Van Der Zwan - Het brakke water / 3 Verval

Schrijver:
Titel: Het brakke water / 3 Verval
ISBN: 9789070644390
Uitgever: Bakker Baarn Drukkerij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 13,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het Brakke Water - Deel 3 VERVAL

Op indringende en meeslepende wijze beschrijft journalist Jaap van der Zwan* de teloorgang van het vissersdorp Scheveningen. In het tweede deel komen de verstandhoudingen binnen de Redersfamilie Van der Zwan nog verder op scherp te staan. Zoon Willem is tot enige erfgenaam benoemd en zijn talentvolle oudere broer Dirk niet. De jonge weduwnaar Willem krijgt het steeds moeilijker met zijn broer en zijn beeldschone Duitse vrouw. Zeker als de oorlogsdreiging omslaat in een bezetting door de Duitsers. Voelbaar is de spanning als de gezagsverhoudingen plots veranderen. Gevoelens zijn helder en herkenbaar weergegeven en geven een uniek tijdloos beeld van toen. Tot in detail, maar boeiend tot het eind, beschrijft Van der Zwan de gebeurtenissen in Scheveningen, de familie Van der Zwan, de reders en dat alles in het licht van de Haagse politiek en besluiten van toen.

De lezer zit “aan tafel’’ bij de besprekingen van hoge ambtenaren en besluiteloze ministers, de geur van de oorlog die geproefd wordt en zo helder beschreven is dat een film op het netvlies voorbijtrekt. Tussen de bloedstollende gebeurtenissen door voltrekt zich de tragedie van Scheveningen. De moord op Scheveningen, versneld door de Duitse bezetting, is voelbaar in elk hoofdstuk. Dit meesterwerk laat de lezer in verbazing achter. Vertwijfeld over hoe dit alles zo kon gebeuren. Een schat aan historische informatie, samengevat in deze heerlijk emotionele roman.

*Jaap van der Zwan is een voormalig journalist van de Nieuwe Haagsche Courant, radioverslaggever van de NCRV en reizend politiek verslaggever bij AVRO’s Televizier. Hij was voorts werkzaam als hoofd Kabinet en Voorlichting van de gemeente Zoetermeer. Hij heeft zijn carrière voortgezet als lid van het directiemanagementteam van de n.v. Luchthaven Schiphol, belast met de divisie Externe betrekkingen. Daarna werd hij president-directeur van een Engelse luchtvaartmaatschappij welke vluchten uitvoerde vanaf Londen naar Hongkong en Singapore. Vanuit Engeland was hij als correspondent actief voor KRO, NOS en het Belgische BRT
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J.J. Van Der Zwan - Het brakke water / 3 Verval