Fachan, Zoé - L'Homme Zodiaque : L'Astrologie témoin des noces

Schrijver:
Titel: L'Homme Zodiaque : L'Astrologie témoin des noces de l'homme et de l'univers
ISBN: 9782902634545
Taal: Frans
Uitgever: Marseille : AGEP, 1991
Bijzonderheden: 265 pag., rijk geïllustreerd in kleur, gebonden in donkerblauw linnen met stofomslag, in goede staat, kleine beschadiging stofomslag
Prijs: € 36,00
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
The Zodiac Man of De dierenriemman (in het Latijn homo signorum, letterlijk ‘man (in de zin van menselijk) van tekens’) is een figuur die de overeenkomsten weergeeft tussen de verschillende delen van het menselijk lichaam en de tekens van de dierenriem die aan het einde van de Middeleeuwen werden gebruikt. Eeuwen en tijdens de moderne tijd. Geïnspireerd door de astrologie en afgeleid van de oude en middeleeuwse wetenschappen, inspireerde het een groot aantal voorstellingen in werken aan het einde van de middeleeuwen en de renaissance.

Sinds de oudheid wordt er een analogie gemaakt tussen de mens en de kosmos. De Middeleeuwen nemen dit beeld over tussen de sterren en de verschillende delen van het menselijk lichaam. Verschillende middeleeuwse encyclopedisten nemen deze analogie van het lichaam als microkosmos over, zoals Isidorus van Sevilla of Hildegard van Bingen.
Het is in de teksten van Marcus Manilius, Astronomica en Julius Firmicus Maternus, de Mathesis, dat voor het eerst de overeenkomst wordt gelegd tussen het lichaam en de sterrenbeelden van de dierenriem, maar zonder dat een grafische weergave bewaard is gebleven. We moesten wachten tot de 11e eeuw om de eerste geïsoleerde tekening te zien in een manuscript met teksten van Galenus, Celsus en Hippocrates. Het diagram ontwikkelde zich pas echt in de middeleeuwse iconografie vanaf de 14e eeuw.
De eerste canonieke weergave van homo signorum dateert uit de 13e eeuw en wordt vanaf die tijd met deze naam aangeduid. De dierenriemmens of anatomische mens wordt vaak weergegeven met zijn armen en benen gespreid, met op de verschillende delen van zijn lichaam of daarmee verbonden de twaalf tekens van de dierenriem, weergegeven door hun naam of door hun symbool.
De dierenriemmens is vertegenwoordigd in medische werken, astrologische werken, maar ook in meer algemene werken zoals liturgische boeken of getijdenboeken. Een van de beroemdste afbeeldingen is te vinden in Les Très Riches Heures du duc de Berry.

Met de komst van de boekdrukkunst verdween deze iconografie niet: ze werd tot het begin van de 19e eeuw opgenomen in een groot aantal wijdverspreide almanakken.
(vertaling van Franse Wikipedia)

miniaturen - geschiedenis van de anatomie - astrologie - middeleeuwse geneeskunde - iconografie - middeleeuwse kunst - dierenriemtekens
Verder lezen

De Korenbloem uit Nuenen

particulier

Logo De Korenbloem

Bestelt u meerdere boeken tegelijk, dan verzenden wij deze samen en betaalt u gereduceerde verzendkosten, afhankelijk van formaat en gewicht.
Bij bestellingen met een totaalbedrag van 50 euro of meer is binnen Nederland de verzending gratis bij bestellingen onder de 10 kg. (voor België: 70 euro of meer - onder de 2 kg).
De verzendkosten naar België variëren, afhankelijk van formaat en gewicht van het pakket.
Boeken worden met Track&Trace verzonden.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van uw betaling.
Let op: e-mails kunnen in uw spambox terecht komen!!!
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Fachan, Zoé - L'Homme Zodiaque : L'Astrologie témoin des noces de l'homme et de l'univers Fachan, Zoé - L'Homme Zodiaque : L'Astrologie témoin des noces de l'homme et de l'univers Fachan, Zoé - L'Homme Zodiaque : L'Astrologie témoin des noces de l'homme et de l'univers Fachan, Zoé - L'Homme Zodiaque : L'Astrologie témoin des noces de l'homme et de l'univers Fachan, Zoé - L'Homme Zodiaque : L'Astrologie témoin des noces de l'homme et de l'univers Fachan, Zoé - L'Homme Zodiaque : L'Astrologie témoin des noces de l'homme et de l'univers Fachan, Zoé - L'Homme Zodiaque : L'Astrologie témoin des noces de l'homme et de l'univers Fachan, Zoé - L'Homme Zodiaque : L'Astrologie témoin des noces de l'homme et de l'univers

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Korenbloem

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Korenbloem
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Korenbloem een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Korenbloem vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Korenbloem kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.