Jozef Janssens - Op avontuur

Schrijver:
Titel: Op avontuur
ISBN: 9789053336755
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheden: Goed. Paperback. Conditie Goed, heel mooi, bijna als nieuw, met geen of heel lichte, nauwelijks noemenswaardige sporen van gebruik.
Prijs: € 12,95
Verzendkosten: € 5,95 (binnen Nederland)
Meer info:

In een droom krijgt Aeneas van zijn moeder Venus een bijzondere wapenrusting om zijn goddelijke opdracht te kunnen vervullen. De Trojaan moet in Italië een nieuwe stad stichten en zo uiteindelijk stamvader van de Romeinen worden. In de middeleeuwse epiek in de volkstaal leeft de held uit Vergilius' Aeneis voort als toonbeeld van hoofsheid en ridderschap. Kopstukken als Veldeke en Maerlant beschreven zijn lotgevallen. De Brabantse hertogen beweerden zelfs via Aeneas van de illustere Trojanen af te stammen. Heel verrassend ook stond Vergilius' epos model voor de avontuurlijke Roman van Heinrié en Margriete van Limborch.


Op avontuur vertelt over de aantrekkingskracht van deze en andere heldenverhalen op middeleeuwse dichters en hun publiek. Hoe elitair was dat publiek van ingewijden voor wie de dichters van de populaire ridderroman naar eigen zeggen schreven? Hoe onderlegd was de dichter, en wat begreep zijn gehoor van de subtiliteiten in verteltechniek en van de achterliggende diepere bedoelingen?


Met een open oog voor de voetangels en klemmen die ook het onderzoek vaak tot een moeite vol avontuur maken, laat dit boek zien hoe ons huidige beeld van de middeleeuwse epiek in de Lage Landen nog steeds aan scherpte wint.

Verder lezen

Boekhandel Moos uit Weesp

zakelijk

Logo Boekhandel Moos

Verzendkosten:
Brievenbuspakje in Nederland:
€ 3,95 inclusief BTW.
Prijs pakket Postnl naar een huisadres (of als u wenst ophalen bij een PostNL,even aangevend dan) in Nederland:
€5,95 inclusief BTW.
Prijs pakket Postnl naar een huisadres in België : €8,95 inclusief BTW.
Prijs pakket Postnl Parcelshop naar een huisadres in Duitsland : €9,25 inclusief BTW.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jozef Janssens - Op avontuur