Sanders, E. / Metselaar, K. / Schrama, M. - Stijlboek NRC Hande

Schrijver:
Titel: Stijlboek NRC Handelsblad
ISBN: 9789066489967
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Dale -Lexicografie - 1e druk, 2000.
Bijzonderheden: Hardcover boek, naam op schutblad, 317pp - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 8,45
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
- ruim 5400 alfabetisch gerangschikte ingangen
- 317 bladzijden
- de taal van nu
- geeft antwoord op tal van taalvragen uit de dagelijkse journalistieke praktijk
- geeft inzicht in de journalistieke normen van de redactie
- handige naslagwerken voor iedereen die veel schrijft
Bundeling van krachten
Van Dale en NRC Handelsblad hebben hun kwaliteiten gebundeld in het Stijlboek NRC Handelsblad. Iedereen die (beroepshalve) schrijft en daarbij regelmatig wordt opgehouden door van die typische 'hoe-zat-dat-nu-ook-alweer?'-vragen, kan nu snel doorwerken, want in het overzichtelijke Stijlboek NRC Handelsblad worden de meeste taalkwesties en heel veel weetjes behandeld.
Lastige kwesties
Dagelijks worden journalisten en (professionele) tekstschrijvers geconfronteerd met vragen waarop ze niet een-twee-drie een antwoord weten. Bijvoorbeeld: welke landen behoren ook alweer tot de G8? Wanneer schrijf je vut met hoofdletters en wanneer niet? Waar staat GBVB voor en wat is het eigenlijk? En is het nu 5-vwo, vwo-5 of vwo-vijf? Maar ook het vinden van een antwoord op vragen als `Welke internetsites zijn voor tekstschrijvers van belang?´ en `Welke regels gelden voor het maken van een nieuwsbericht?´ kunnen bijzonder tijdrovend zijn.
Eenvoudig een antwoord vinden
Bespaar tijd door bij dergelijke `hoe-zat-het-ook-alweer?´-vragen het Stijlboek NRC Handelsblad te raadplegen. Allerlei taalkwesties en weetjes zijn alfabetisch gerangschikt in maar liefst 5400 ingangen. Steeds wordt daarin kort en bondig een antwoord gegeven. U krijgt daarbij ook nog eens goed inzicht in de regels die gelden op de redactie van een krant. //
Recensie(s) :
De journalisten en redacteuren van NRC Handelsblad werkten tot nu toe met intern verspreide stijlboeken. Na de Volkskrant en Trouw komt deze krant nu ook met een handelseditie van het boekwerk waarin duidelijk gemaakt wordt welke ambachtelijke en talige codes op de redactie gehanteerd worden. Dit Stijlboek bevat ruim 5400 ingangen. Journalisten zijn in de eerste plaats geïnteresseerd in concrete oplossingen en niet in abstracte regels. Daarom is ook via de ingang 'naoorlogs' de regel opgenomen dat niet 'botsende' klinkers geen koppelteken vereisen. Evenzogoed (aaneengeschreven) staat onder het kopje 'wetsvoorstel' wel precies uitgelegd welke procedure gevolgd wordt voordat een wet in het Staatsblad ('niet Staatscourant') gepubliceerd wordt. Ewoud Sanders en Koos Metselaar publiceren bij wijze van inleiding ook de 'beginselen' zoals die na de fusie van 1970 tussen NRC en Het Handelsblad werden vastgelegd: 'Wij schrijven niet om gebeurtenissen te beïnvloeden'. Voor een breder publiek zijn deze journalistieke stijlgidsen aantrekkelijk omdat ze zo praktijkgericht zijn en daarom een handige aanvulling op meer traditionele schrijfwijzers.
Verder lezen

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Liroboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    AJJ Perriens Coupeuse
    Kamer van Koophandel nummer: 59558148
    NL001828124B97
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.