Winkler, Johan - Oogst der tijden / Keur uit de werken van schr

Schrijver:
Titel: Oogst der tijden / Keur uit de werken van schrijvers en dichters aller volken en eeuwen
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers, Amsterdam, 1940
Bijzonderheden: Gebonden, 1019 bladzijden
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het boek dat thans voor u ligt, dat ge hebt opengeslagen en waarin ge reeds wat gebladerd hebt, dat boek kan het niet zonder ,woord vooraf" stellen. Want niet alleen dat de lezer recht heeft om den samensteller te vragen op welke wijze hij de "Oogst der tijden" heeft binnengehaald, ook die samensteller voelt zich ertoe gedrongen om verantwoording aangaande zijn werk af te leggen.
Hij stelt er prijs op om te vertellen, hoe hij tot zijn arbeid kwam, volgens welke opzet hij werkte en wat hij met de samenstelling van zijn boek beoogde.
Nu dan: ook gij, lezer, zult wel eens op een lange avond bij een goeden vriend op bezoek geweest zijn. Uw vriend is een minnaar van goede boeken, die hij gedurende vele jaren bijeengebracht heeft. Het kan moeilijk anders, of het gesprek komt al spoedig op die boeken. Immers, gij deelt zijn liefde voor de schone letteren en nu staat gij beiden van uw stoelen op en gaat voor zijn boekenkast staan. Hij haalt een boek uit die kast, vraagt of ge het kent, bladert er in en leest u bladzijden voor die hem lief zijn. En weer een ander boek haalt hij te voorschijn en ook daaruit leest hij voor en hij vertelt u, waarom hij het gekozen gedeelte zo schoon vindt en ge luistert en soms ook neemt gij zelf van de planken een boek, waarvan ge verheugd zijt, dat ook hij het bezit en naarmate ge voortgaat met praten en voorlezen, gaan de uren ongemerkt voorbij.
Zó zou de samensteller van ,,Oogst der tijden" willen, dat de lezer en hij contact met elkaar konden vinden. En dus: deze keur uit de beste werken van de wereldlitteratuur wil geen wetenschappelijk boek voor wetenschappelijke mensen zijn, doch vóór alles als 't ware de handleiding voor een vriendschappelijk gesprek, waarin wij elkaar wijzen op schone dingen van alle tijden, waarin wij ons samen in die schone dingen verdiepen om er wijzer, moediger en rijker door te worden. Samen willen wij de eeuwen doorwandelen en, alsof wij over een landweg liepen, willen wij telkens stilstaan en elkaar op nieuwe uitzichten en vergezichten wijzen.
Het spreekt bij zo'n wandeling van zelf, dat wij niet overal kunnen stilstaan en dat wij telkens node de verleiding weerstaan om te linker of te rechter zijde een lokkende zijweg in te slaan. Om het zonder beeldspraak te zeggen: de literatuur van alle volken en eeuwen is zo rijk en veelvuldig, dat geen enkele keuze daaruit van die veelvuldige rijkdom ook maar bij benadering een enigszins volledig beeld zal kunnen geven.
Verder lezen

Boekenprinses uit Nuis

zakelijk
Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.
Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.
We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop, bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25. Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.
De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.
Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Winkler, Johan - Oogst der tijden / Keur uit de werken van schrijvers en dichters aller volken en eeuwen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekenprinses

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekenprinses
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekenprinses
    Kamer van Koophandel nummer: 74918257
    NL860073166B01
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenprinses een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenprinses vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekenprinses kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.