H. Munstermann - De bekoring

Schrijver:
Titel: De bekoring
ISBN: 9789046802311
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Bijzonderheden: Goed - licht bruin aan de bovenkant
Prijs: € 2,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
De bevrijdende sixties gloren aan de horizon, maar Joachim en Marianne Klein en hun zeven kinderen leven nog in het keurslijf van de naoorlogse wederopbouw. Andreas Klein is het vierde kind.
Als zijn moeder sterft, gaan zijn gedachten terug naar zijn verjaardag op een zinderende zomerdag in1960, op dat te kleine bovenhuis in Amster-dam-Zuid. Die dag vertrok zijn moeder plotseling, vast-besloten om nooit meer terug te keren.
Aan haar sterfbed reconstrueert Andreas wat haar tot dit 'verraad' aan man en kinderen heeft gedreven. Als in een film beleeft hij, samen met zijn familie, met de buren en die hele wereld van vroeger, de vlucht van zijn moeder. Ze zien hoe zij wegsloop uit haar alledaagse sleur. Ze voelen het stampende leven dat haar beetgreep. De lezer voelt met hen mee.
De compositie van De bekoring is meesterlijk. Vanuit het per-spectief van het verlaten kind schetst M nstermann in een fraaie, suggestieve stijl het wezen van een radeloze vrouw, een twintigste-eeuwse Madame Bovary.
De bekoring won de AKO Literatuurprijs 2006
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

H. Munstermann - De bekoring