N.v.t., Renate van der Zee - Eerwraak In Nederland

Schrijver:
Titel: Eerwraak In Nederland
ISBN: 9789052409085
Uitgever: Uitgeverij Houtekiet
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In maart 2004 werd G l B., een jonge Turkse moeder van drie kinderen, doodgeschoten door haar man op een steenworp afstand van het blijf-van-mijn-lijfbuis waar ze naar toe was gevlucht. Haar lichaam was doorzeefd met kogels. Het was een van de meest schokkende eremoorden die in Nederland hebben plaatsgehad. Sindsdien staat eerwraak op de politieke agenda.
In EERWRAAK IN NEDERLAND sebetst journaliste RENATE VAN DER ZEE hoe dit fenomeen zijn intree in Nederland heeft gedaan. Ze beschrijfi onthutsende gevallen, zoals dat van de 18-jarige Zarife die door haar vader werd vermoord omdat ze een eigen leven wilde leiden. Eer gerelateerd geweld heeft hulpverlening, politie en rechters voor ernstige dilemma's geplaatst. Door gebrek aan expertise zijn fatale fouten gemaakt. Eremoorden zijn geen incidenten die met de tweede en derde generatie migranten vanzelf zullen verdwijnen, maar vormen een structureel probleem. De emancipatie van migrantenvrouwen is niet te stuiten, maar hun vaders, broers en echtgenoten zoeken juist steeds vaker houvast bij traditioneel gedachtegoed. Dat veroorzaakt ernstige conflicten waardoor eer gerelateerd geweld in de toekomst weleens zou kunnen toenemen.
RENATE VAN DER ZEE studeerde geschiedenis in Utrecht en werkt als freelance journaliste onder meer voor NRC-Handelsblad en Opzij.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

N.v.t., Renate van der Zee - Eerwraak In Nederland