V. Vermeersch - Brugge

Schrijver:
Titel: Brugge
ISBN: 9789061534990
Uitgever: Mercatorfonds
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 36,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit boek wijkt bewust en resoluut af van de ontelbare boeken die al aan de stad Brugge werden gewijd. Net als in de vorige delen van de reeks 'Steden in Europa', werd voor dit boek geopteerd voor een multidisciplinaire aanpak, zowel door de keuze van de auteurs – academici, schrijvers, filosofen en politici – als door de iconografie, die bestaat uit archiefstukken en kaarten enerzijds, en kunstwerken – foto's of tekeningen – anderzijds, De vijf aparte maar complementaire delen combineren een wetenschappelijke met een subjectieve benadering, die leidt tot een verrijkende synergie.
De inleiding, Portretten, omvat drie essays, geschreven door auteurs van uiteenlopende geografische afkomst en uit verschillende vakgebieden, waaronder politicus Jean-Luc Dehaene en historicus Yvan Vande Berghe. Deze aanpak staat borg voor een brede waaier van invalshoeken: literair, kritisch, polemisch… Net als deze persoonlijke portretten bieden ook de bijbehorende illustraties van kunstenaar-kalligraaf Brody Neuenschwander een persoonlijke en subjectief getinte visie op Brugge.
Na deze bewust gevoelsgeladen inleiding volgen twee historische delen, uitgewerkt door een team van historici. Het eerste omvat enkele chronologische hoofdstukken die de volledige geschiedenis van Brugge bestrijken, inclusief de jongste ontwikkelingen. Via de territoriale, politieke, sociale, economische en culturele evolutie wordt hierin de specifieke identiteit blootgelegd die de stad door de eeuwen heen heeft opgebouwd. Dit deel, Episoden, is verluchtigd met talrijke afbeeldingen van archief- en museumstukken die de inhoud aanvullen en illustreren.
Het tweede deel van dit van dit historische corpus, Patronen, bestaat uit een originele cartografische portfolio, een werkelijke primeur voor Brugge. Een dertigtal digitale kaarten in kleur schetsen de chronologische en thematische geschiedenis van de stad in haar ruimere territoriale context, en het complexe beeld dat hieruit voortvloeit werpt een totaal nieuw licht op de stad.
Genius Loci, het vierde deel, herneemt de affectieve blik, maar vult die aan met een artistieke opzet. Het gaat om een portfolio van zwartwitfoto's gemaakt door fotograaf Sebastian Schutyser die op een uiterst persoonlijke manier in een honderdtal zwartwitopnamen de geest van Brugge heeft weten vast te leggen. Het boel wordt afgesloten met een essay, Reflecties, waarin gepeild wordt naar de recente en toekomstige evolutie van Brugge.
Dankzij deze rijkgeschakeerde redactionele en iconografische aanpak biedt dit boek een andere kijk op het verleden en heden van de stad Brugge, en legt het de dynamiek van de stad en zijn Europese wortels bloot, Brugge is een unieke mengeling van academische kennis, artistieke creativiteit en beklijvende beelden die de lezer ten volle zal laten genieten van zijn verdere omzwervingen in de stad.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

V. Vermeersch - Brugge