Gijs Dingemans - Sporen van de verborgen god

Schrijver:
Titel: Sporen van de verborgen god
ISBN: 9789043518895
Uitgever: Kok
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 8,04
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Beste lezer,
Dit boek is een poging om iets te zeggen over het grote Mysterie van het bestaan. Ik probeer vanuit een modern wereldbeeld en een hedendaags levensgevoel te schrijven over religie. En omdat dat moderne wereldbeeld grotendeels wordt bepaald door de evolutietheorie, zet ik ook de ontwikkeling van de religie in dat perspectief. Door de vorderingen op het gebied van wetenschap en techniek hebben we een ander zicht op de wereld om ons heen gekregen. Oude voorstellingen worden opgenomen in nieuwe inzichten. En zo verandert ook de religie. Het ‘oude’ geloof vraagt om een ‘nieuwe’ inkadering en dus ook om een nieuw perspectief en soms ook om andere woorden en beelden.
Ik wil het in dit boek opnemen voor het christelijk geloof, dat al 2000 jaar lang ons denken en handelen in Europa en Amerika mede heeft gevormd, geïnspireerd en uitgedaagd. Maar ik probeer ook rekening te houden met het feit dat wij in de loop van de laatste eeuw een totaal andere kijk op de wereld hebben gekregen. En dat dus de veranderingen in ons huidige wereldbeeld ook om andere vormen van christelijk geloof vragen. En aan dat veranderende religieuze besef probeer ik een bijdrage te leveren door grote nadruk te leggen op de invloed van de Geest van God.
Ik zeg het maar klip en klaar: ik probeer nieuwe woorden en beelden te vinden voor het oude christelijke geloof binnen een modern evolutionair belevingskader. Of mij dat is gelukt, mag u nu - uiteraard na lezing van dit boek! - zelf beoordelen.
Gijs Dingemans
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gijs Dingemans - Sporen van de verborgen god