Jansen van Galen, John / Huib Schreurs / Eric Smink - GEKTE : r

Schrijver:
Titel: GEKTE : rages in de Lage Landen
ISBN: 9789022984611
Taal: Nederlands
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers - 1e druk, 1999.
Bijzonderheden: Hardcover boek, geïll., 136pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Hoelahoep"" Tamagotchi. herenpermanentje, jojo, aardstralen, flippo's, Charleston, punk, Montignac, pijltjes blazen, minirok, Vogeltjesdans, Rubiks kubus, Bhagwan, zitzak, West Sid e Story: telkens weer slaat de verbeelding van het publiek op hol en hecht zij zich aan een speeltje, een dans, een filmster, een novum. De gekte barst onverbiddelijk en steeds weer los, wat leidt tot een mallemolen van verkoopsuccessen en wereldwijde weerklank, maar ook tot bezorgde rimpels bij deskundigen en autoriteiten. En voordat men het in de gaten heeft, is de rage alweer voorbij.

John Jansen van Galen. Huib Schreurs en Eric Smink namen in Het Parool de rages onder de loep die ons door de jaren heen in hun greep hielden. Hun lezers vroegen ze een bijdrage te leveren en te vertellen over wat zij zich herinnerden over hoe gek wij samen kunnen worden. De overstelpende hoeveelheid reacties bracht nog tientallen in de vergetelheid geraakte rages aan het licht. Gekte is het 'interactieve' resultaat van een zoektocht naar een ongrijpbaar fenomeen. In Gekte zijn de rages van de eeuw geboekstaafd, gecatalogiseerd en afgebeeld, zoals u ze zich herinnert of wellicht. Uit schaamte liever wenst te vergeten. Zoek maar op: line - dancing, afrokapsel, skippybal, partnerruil...
Ze staan er in,. Om nooit meer verloren te gaan!" //

De overzichten die verschenen rondom het millennium, zijn voornamelijk gericht op geschiedkundige inventarisaties. Hierbij wordt veelal de nadruk gelegd op de politiek. In dit boek wordt de twintigste eeuw in kaart gebracht door een beschrijving van de rages die de massa op elk moment van de eeuw fascineerden. In de verschillende hoofdstukken komen vele rages voorbij, van sherrykuur tot tamagotchi. Door dit overzicht komen veranderingen in de maatschappij van de industriële revolutie en de massaconsumptie tot aan de informatiemaatschappij tot uiting. Het boek is erg helder geschreven en geeft inzicht in de vaak verrassende achtergronden van ontstane rages. Voor velen een ludieke aanvulling op de eerder verschenen overzichten van de twintigste eeuw. Met vele zwart-witfoto's.
Verder lezen

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Liroboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    AJJ Perriens Coupeuse
    Kamer van Koophandel nummer: 59558148
    NL001828124B97
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.