Koning, Jan de - Darwin of Bijbel. Weten of geloven

Schrijver:
Titel: Darwin of Bijbel. Weten of geloven
ISBN: 9789059118614
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Aspekt - 1e druk, 2009.
Bijzonderheden: Paperback, 236pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 7,45
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Het Darwin jaar, waarin de evolutietheorie van Charles Darwin centraal staat, lijkt een goede aanleiding voor het stellen van de vraag of de aloude bijbelteksten en hun uitleg nog wel aansluiten op het denkpatroon van de mens van de een en twintigste eeuw. Is het geloven in een schepping versus de wetenschap van de evolutie een duivels dilemma of gewoon een kwestie van de kennistoename en daarmee van de bewustwording van de moderne mens? Een eigentijdse visie hierop kan interessante perspectieven openen en daarmee de mogelijkheid bieden om achter de oorzaken te komen van de spanningen die nog zo overduidelijk bestaan tussen mensen die in een Goddelijke schepping geloven en degenen die Darwin's evolutie theorie aanhangen. De psycho-analytische benadering van dit verschijnsel. werkt verhelderend en legt de mogelijkheden tot het slaan van een brug tussen beide schijnbare tegenstellingen bloot. Het onderwerp is benaderd vanuit het agnostisch standpunt. Om deze gedachte kort samen te vatten: Geloof in een onbekende, voor velen hogere macht die door de menselijke geest niet kan worden omvat. Vanuit dit uitgangspunt heeft dit boek geen andere pretentie dan de uiting te zijn van een zoekend denken, met respect voor ieders overtuiging. Het is derhalve een objectieve heroverweging van het Christendom teneinde de weg te vinden naar de eigentijdse opvattingen over onze ontstaansbron. Het geheel is geplaatst in de context van de huidige mondiale samenleving. Mensen die op hun zoektocht in het leven nog geen afgerond beeld hebben van wat zij zoeken, kunnen er door worden gestimuleerd dit beeld af te ronden, zonder dat hen daarvoor een kant en klare religie of een andere ideologie wordt opgedrongen. Wie zelf verantwoordelijkheid wil dragen voor eigen denken en handelen zonder het vertrouwen in een hogere macht aan te tasten, vindt in dit boek voldoende aanknopingspunten. Het is een nieuwe benadering van het traditionele, eeuwenlang ingegroeide bijbelbegrip dat slechts aanvaarding verlangt omdat het geschreven staat.
Verder lezen

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Liroboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    AJJ Perriens Coupeuse
    Kamer van Koophandel nummer: 59558148
    NL001828124B97
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.