Ruud Welten - Onder vreemden

Schrijver:
Titel: Onder vreemden
ISBN: 9789086871384
Taal: Nederlands
Uitgever: Klement
Bijzonderheden: 2de Hands - Als Nieuw / Paperback / 1ste druk / 2014 / 95 pagina's / Nederlands / 9789086871384
Prijs: € 19,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ruud Welten gaat op zoek naar een hermeneutiek van het reizen. Hij neemt daarbij de ontmoeting met de ander als uitgangspunt.

De vreemde is de ander, die we niet kunnen verstaan en begrijpen vanuit onze eigen culturele achtergrond. In de sporen van Emmanuel Levinas, de filosoof van de ander, en van literatuurwetenschapper Edward W. Said, wordt reisliteratuur begrepen als een schat aan reflecties op de ontmoeting met de ander. Op welke manier komen we de ander tegen? De zoektocht leidt naar enkele literaire hoogtepunten: Gérard de Nerval, V.S. Naipaul en Bruce Chatwin beschreven hun onvermoeide pogingen de ander te begrijpen door naar hem af te reizen.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ruud Welten - Onder vreemden